Afbeelding

Schrijfboeken Maarten Carbo en Arie Storm: de winnaars zijn bekend!

Schrijfboeken Maarten Carbo en Arie Storm: de winnaars zijn bekend!Het is jullie vast niet ontgaan, de winactie speciaal voor abonnees van Schrijven Magazine met als prijs: de boeken Zelf uitgeven van 'boekenfluisteraar' Maarten Carbo en Het schrijven van een roman van schrijver en criticus Arie Storm.

Deze week hebben we de 60 winnaars gekozen. Zij krijgen begin volgende week hun prijs thuisbezorgd. Heb je gewonnen? Meld het op Facebook (@SchrijvenMagazine) of Twitter (@SchrijvenOnline).

Over Zelf uitgeven van Maarten Carbo

Je eigen boek uitgeven hoe werkt dat eigenlijk? Waar moet je op letten, welke valkuilen moet je vermijden, welke kansen kun je grijpen? Talloze bedrijven en experts staan klaar om je te helpen. Hoe bepaal je wie het best voor je is? In Zelf uitgeven legt oud-uitgever en schrijfcoach Maarten Carbo uit hoe het zelf uitgeven van papieren boeken en e-books in zijn werk gaat. Wat betekent zelf uitgeven voor concept, inhoud, vormgeving en andere belangrijke aspecten van je boek? Hoe bereken je kosten, opbrengsten, oplage en verkoopprijs? En als je boek eenmaal klaar is komt de grootste uitdaging: hoe bereikt het de lezers? Welke wegen zijn er naar winkels en webwinkels, naar de media en wie weet wel naar de top tien?

Over Maarten Carbo

Maarten Carbo werkt sinds 1978 in het boekenvak, aanvankelijk als boekverkoper en later als redacteur en uitgever. Hij werkte onder meer bij Uitgeverij Contact, Uitgeverij Kosmos en de Dutch Media Group.
In 2011 begon hij als De Boekenfluisteraar: samen met thrillerauteur Danielle Hermans coacht en adviseert hij (beginnende) schrijvers bij het maken, presenteren en publiceren van hun boek. Maarten Carbo schreef eerder het schrijfboek Succes met je boek.

Over Het schrijven van een roman van Arie Storm

De taal in literaire fictie werkt op een ongewone wijze. Personages zijn slechts zwarte tekentjes op papier. De bedoeling is dat die zwarte tekentjes voor de lezer tot leven komen. Hoe krijgt de schrijver dat voor elkaar? Hoe zet je het personage aan tot actie, tot denken, tot leven? Het schrijven van een roman is een geestig, serieus, soms polemisch, diepgravend, praktisch en altijd instructief cursusboek over hoe je een roman schrijft. Stap voor stap wordt de lezer ingewijd in de geheimen van de literatuur.

Over Arie Storm

Arie Storm is schrijver, literatuurcriticus, vertaler en docent creatief schrijven aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde een tiental boeken, het veelgeprezen Luisteren hoe huizen ademen (tiplijst AKO Literatuurprijs) is zijn nieuwste roman.

Bron

www.schrijvenonline.org