Micro-schrijfwedstrijd ‘Waanzin’

Micro-schrijfwedstrijd ‘Waanzin’In het kader van de aankomende Boekenweek in maart heeft de redactie van Schrijven Online een micro-schrijfwedstrijd bedacht met het thema ‘waanzin’.

Wat moet je doen?

Stuur jouw unieke schrijfwijsheid op met het thema waanzin. Belangrijk: de schrijfwijsheden moeten wel over schrijven gaan en mogen niet langer zijn dan 30 woorden.

Voor inspiratie kun je kijken naar de schrijfwijsheden die eerder op Schrijven Online verschenen. Je mag de uitspraken ‘lenen’, wat betekent dat je er wel een variatie op mag verzinnen, maar het moet wel zelf verzonnen zijn. Denk aan de allereerste schrijfwijsheid van Hemingway ‘Write drunk, edit sober’. Laat je inspireren, varieer, combineer of bedenk je volslagen originele schrijfwijsheid.

Wat kun je winnen?

De inzender van de allerbeste en de meest originele schrijfwijsheid krijgt het boek Ware verhalen een persoonlijke geschiedenis van Nederland in verhalen van Ton Rozeman cadeau. En zal met 7 andere beste inzenders op Schrijven Online verschijnen gedurende de Boekenweek.

Inzenden en deadline

De deadline van de schrijfwijsheid is 6 maart 2015 om 18:00 uur. De uitslag wordt de volgende dag op 7 maart bekend gemaakt. Stuur je schrijfwijsheid in via het wedstrijdformulier van Schrijven Online. Let op: maak het verhaal op in Word (of een vergelijkbare tekstverwerker) en kopieer de tekst in het tekst vak van het formulier, vergeet niet je naam erbij te vermelden. Je hebt de mogelijkheid om meerdere inzendingen te sturen.

Wij wensen iedereen veel schrijfplezier en zien jullie unieke schrijfwijsheden graag tegemoet!

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek