Afbeelding

Winnaars van de Knausgård fotowedstrijd

Winnaars van de Knausgård fotowedstrijd In samenwerking met Uitgeverij De Geus hebben we op 13 januari de Knausgård fotowedstrijd gepresenteerd. De redactie van Schrijven Online heeft twee winnaars uitgekozen die het Knausgård boekenpakket mogen ontvangen.

De winnaars zijn: Verena  Germeraad en Alberdina Liewes.  Gefeliciteerd! We nemen per e-mail contact met jullie op.

De winnende foto's met het onderschrift:

               


(links) ‘Inspiratie komt zelden als je erop wacht achter een bureau. Het komt onverwacht, soms zelfs ongewenst, midden op een verkeersplein Napels.’ Door Verena Germeraad

(rechts) ‘Want kunst is niet meetbaar, of grijpbaar maar op het moment dat men iets gewoons een poëtische kracht toekent, verandert het op slag van karakter.’ Door Alberdina Liewes

Over Karl Ove Knausgård

Knausgård brak door in 1998 met zijn boek Ute av verden waarmee hij de Noorse Kritikerprisen won. Net als zijn eerste boek, was ook zijn tweede boek Engelen vallen langzaam een succesnummer en ontving hij de Sørlandets litteraturpris.

Ondanks zijn eerdere boeken is Knausgård voornamelijk bekend om zijn zesdelige romancyclus/autobiografie Min kamp (2009-2011). In deze boeken vertelt hij over zijn leven en de relatie met zijn ouders en vrienden. Het zesde deel is nog niet vertaald.

Bron

http://www.schrijvenonline.org/nieuws/knausgard-fotowedstrijd