Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #65

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

autobiografie schrijvenWekelijkse autobiografische schrijfopdracht #65 - Buren

Door schrijfcoach Ingeborg van Buiten

Iedereen heeft ze. Buren. Sommige mensen hebben er een heleboel, sommige slechts een paar. Buren heb je in alle soorten en maten. Van behulpzaam tot gezellig en van luidruchtig tot reuze irritant. De goede buur die het wint van de verre vriend? Dat gaat niet altijd op.

Beschrijf in maximaal 400 woorden een bijzondere gebeurtenis uit jouw leven met je buren die je het meest is bijgebleven. Probeer verhalend te schrijven en emotie op te wekken bij de lezer. Of dat nu een lach of een traan is. Als je de lezer in contact brengt met zijn gevoel dan blijft je verhaal beter hangen en zal hij door blijven lezen.

Publiceren en feedback

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken

Over de schrijfcoach

Ingeborg van Buiten heeft voor meerdere bedrijven als marketingmanager gewerkt en veel ervaring opgedaan als projectcoördinator en eindredacteur van zakelijke uitgaven. Schrijven, lezen en boeken zijn altijd een grote passie geweest. Twee jaar geleden gooide zij het roer om en volgde ze o.a. de redactieopleiding aan de schrijversacademie. Inmiddels werkt ze als zelfstandig marketingadviseur en redacteur via haar eigen bedrijf, YGG Marketing. Daarnaast heeft zij onlangs YGG Publishing opgericht om auteurs te begeleiden bij het verwezenlijken van hun dromen.