Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #219

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Jackman, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 219e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

wekelijkse schrijfopdrachtSchrijfopdracht #219 - Van papier af

Door Odile Schmidt

Dit keer gaan we anders een verhaal schrijven. Neem een mobiel of andere stemopnameapparatuur en vertel 5 minuten in de memorecorder over een personage die een verre reis maakt. Luister ernaar en schrijf daarna een kort verhaal. Het gaat erom om uit te proberen hoe het gaat met een verhaal vertellen in plaats van op papier voor te bereiden. Lukt je dat niet, of is het niet jouw ding, schrijf dan een kort verhaal over een personage die een verre reis maakt in maximaal 300 woorden. Je mag daarnaast als je zin hebt vertellen hoe het ging met je stem opnemen en horen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.