Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #54

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

autobiografie schrijvenWekelijkse autobiografische schrijfopdracht #54 - Opstand

Door Jacqueline van Zwieteren

Oktober is de maand van de geschiedenis. In 2018 is het thema: Opstand.

Als je je jeugd als decor neemt, heb je dan tijden gekend van persoonlijke oproer en verzet? Van geschreeuw en gestamp tot stil protest? Van boze brieven en slaapkamerdeurbarricades? Vierden gevoelens van onvrede of verraad dan hoogtij, maar ook van optimisme, durf en de kracht om door te breken en op te staan voor jouw rechten (als kind)?

Maak eerst een lijstje met kleine opstanden uit je jeugd (6 minuten). Kies er vervolgens eentje uit en maak om deze persoonlijke mini-opstand een wolk van associaties (10 minuten). Schrijf alleen steekwoorden op, maak nog geen zinnen. Denk aan de feiten. Maak ook gebruik van je zintuigen. Wat zie je, wat hoor je, wat ruik je, wat proef je en wat voel (tastzin) je? Vergeet tot slot je gevoelens en gedachten niet.
Schrijf dan je tekst over je persoonlijke opstand. Doe dit in maximaal 300 woorden. Succes en veel plezier!

Publiceren en feedback

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken

Over de schrijfcoach

Met Het Verhaal Achter stimuleert Jacqueline van Zwieteren mensen om verhalen te vertellen, te schrijven en te delen. Verhalen werken verbindend en verrijken je leven. Docent creatief schrijven, specialisatie levensverhalen. Wil je meer weten over Jacqueline? Bezoek hier haar website.