Image

Beeld Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #185

Wekelijkse schrijfopdracht #185 met Greetje Kruidhof over tankaschrijven. Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht                           

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie, Inanna van den Berg, Frank Noë, Nel Goudriaan, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 185e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #185 – Tanka

Door schrijfcoach Greetje Kruidhof

Lees voor je begint de blog Tanka’s: puzzelen met woorden en de Tips voor het schrijven van een tanka. Schrijf daarna een tanka.

Het onderwerp is bekend: de eerste drie regels een natuurbeschrijving, de laatste twee regels wat jij bij die natuurbeschrijving ervaart.

Geen inspiratie? Maak dan van onderstaande haiku van Luk Gybels een tanka door er twee regels bij te schrijven waarin jij jouw ervaring bij deze regels beschrijft.

een regenworm vliegt
in de snavel van een merel
richting hemel

Uit: Luk Gybels, 2015, Het kleine meisje dat meisjes tekent, Hasselt: In eigen beheer

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Greetje Kruidhof (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken en wacht in spanning dit najaar af: dan verschijnt haar eerste bundel bij uitgeverij Manuzio. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op deze website.

Techniek