Afbeelding

Beeld Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #173

Wekelijkse schrijfopdracht #173Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg, Elizabeth van den Dries, Nel Goudriaan, Marijcke Cauwe en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 173e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #173 – Schrijf je eigen kerstgedicht

Door schrijfcoach Greetje Kruidhof

Het is december 2117, je leeft dus een eeuw later dan vandaag. Verzin vooraf hoe Nederland er over 100 jaar uitziet (overstroomd? hoe is het klimaat geworden? welke mensen leven er in jouw dorp of stad en wat willen ze het liefst met kerst doen of krijgen? enzovoort) en schrijf daar een gedicht over.

Maak het gedicht niet te lang, maximaal 10 regels. Het onderwerp ligt vast, wat vorm betreft ben je helemaal vrij.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Greetje Kruidhof (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken en wacht in spanning dit najaar af: dan verschijnt haar eerste bundel bij uitgeverij Manuzio. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op deze website.

Techniek