Afbeelding

Schrijfwedstrijd Het kerstdiner

Schrijfwedstrijd Het kerstdiner

Schrijfwedstrijd Het kerstdinerIn samenwerking met de Schrijversacademie organiseren wij dit jaar opnieuw een grote schrijfwedstrijd. Deze keer is het thema het kerstdiner.

De opdracht Het kerstdiner

Het kerstdiner is in Nederland en Vlaanderen hét moment waarop families bij elkaar komen. Een magische avond vol warmte, kaarslicht en uitgebreid eten. Althans dat is de bedoeling. Soms loopt het anders en komen er onderliggende spanningen aan de oppervlakte, worden oude vetes beslecht, of breken emoties door het pantser van alledag heen. Of misschien gebeurt er nog wel iets totaal anders. Wat? Dat is aan jou. Schrijf een verhaal, essay of gedicht van maximaal 500 woorden waarin een kerstdiner centraal staat. Horror, fantasy, Young Adult, levensverhalen: alles mag. Eén tip van de jury: ‘Laat die kerstdiners maar heerlijk ontsporen’.

Wat kun je winnen?

Schrijfwedstrijd Het kerstdiner1e prijs – schrijfopleiding van de Schrijversacademie naar keuze.

De Schrijversacademie biedt een pakket met literaire schrijfopleidingen van basisniveau tot professioneel schrijven. In totaal zijn er dertien opleidingen, waaronder het schrijven van romans en korte verhalen, van biografieën en van columns en blogs. Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd en alle modules bestaan uit een flexibele combinatie van zelfstudie en groepslessen. Je leert immers niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. De feedback van je medestudenten op wat je geschreven hebt, vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces. Doe mee aan deze wedstrijd en misschien win je een opleiding ter waarde van €2250,- Meer informatie vind je hier.

Schrijfwedstrijd Het kerstdiner2e prijs – een 5-daagse stilte- en schrijfretraite met Geertje Couwenbergh (t.w.v 659 euro) 

Geertje Couwenbergh is docent van de Schrijven Online Academie. Ze schreef het schrijfboek ‘Zin’, dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt - en waarop dit programma is gebaseerd. Meer informatie vind je hier.

3e prijs– boekenpakket (bestaande uit Wees onzichtbaar van Murat Isik, Een tragedie in New York van Maurice Seleky, Als dit zo doorgaat van Auke Hulst en Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly) van Schrijfwedstrijd Het kerstdineruitgeverij Ambo|Anthos.

Wie zijn de juryleden?

De juryleden zijn: Hanca Leppink, oud-uitgever Luitingh-Sijthoff, Tania Heimans, auteur en docent Schrijversacademie en Frank Noë, auteur en hoofdredacteur Schrijven Magazine/Schrijven Online.

Deadline is kerstavond 24 december om 18 uur en de uitreiking is op 25 januari 2018.

Stuur je verhaal, essay of gedicht hier in.

Techniek