Afbeelding

Beeld Pexels

Tips om een kerstgedicht te schrijven of te vinden

Tips om een kerstgedicht te schrijven of te vindenHeb je altijd al een kerstgedicht willen schrijven? Dan is dit nu je kans! Schrijfcoach Greetje Kruidhof heeft namelijk 3 schrijftips voor je op een rijtje gezet.

1. Wil je zelf een gedicht schrijven maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Klik op deze link om 7 tips te krijgen voor het schrijven van een mooi kerstgedicht.

2. Je hoeft natuurlijk niet zelf te schrijven, er zijn veel bundels met kerstgedichten op de markt. Loop eens binnen bij een kringloop of neus even rond op bol.com. Als je daar als trefwoord ‘kerstgedichten’ of ‘kerstpoëzie’ opgeeft, krijg je meerdere bundels met kerstgedichten te zien. Als je doorklikt kun je er vaak ook een voorbeeld uit het boek lezen zodat je vooraf kunt zien of de bundel je aanspreekt.

Ik kwam zo ook terecht bij de bundel De bakker, de slager en de herders van L. Borgdorff (het boek staat nu op mijn verlanglijstje…). Het gedicht dat mij aansprak uit deze bundel, vind je hieronder:

Tips om een kerstgedicht te schrijven of te vinden 
3. Een tussenweg: jij schrijft met behulp van een robot een gedicht of verhaal. Ronald Giphart maakte in samenwerking met het Meertensinstituut een robot die vervolgzinnen schrijft op wat jij intypt. Giphart zegt er zelf over: ‘Ik kan altijd zeggen als het niks is: “Tsja, dat is de schuld van de robot. En als het een geweldig verhaal is, dan zeg ik; ‘ja goed, dat is dan wel dankzij mij ontstaan.” Lees hier meer over deze schrijfrobot. De robot zelf vind je hier.

Door Greetje Kruidhof

Greetje Kruidhof (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken en wacht in spanning dit najaar af: dan verschijnt haar eerste bundel bij uitgeverij Manuzio. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op deze website.

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Techniek