Wekelijkse schrijfopdracht #111

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Alice Kok, Joey Brown, Roos Waaijer, Marije Onstenk, Wilma van den Akker, Julia van Bohemen, Corrie Gramser, Bianca Nederlof, Inanna van den Berg, Merel Munne, Nina Blanken en Elizabeth van den Dries. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 111e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #111 – Free writing

Door schrijfcoach Odile Schmidt 

Ook deze week blijven we bij het dichten. Schrijf vijf minuten lang alles wat in je opkomt (free writing), zonder te stoppen of te veel erbij na te denken. Kijk vervolgens wat je hebt geschreven en maak daar een gedicht van. Het hoeft niet te rijmen. Je mag er verder niets aan het stukje toevoegen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website. 

Techniek