Cursus gedichten schrijven

Cursus gedichten schrijvenBen jij een dichter, maar wil je er veel beter in worden? Volg dan de cursus gedichten schrijven bij Schrijven Online Academie. In deze cursus zul je op inspirerende wijze kennismaken met het schrijven van gedichten. In vier lessen gaat schrijfdocent Wilma van den Akker veel verschillende dingen bespreken en doen.

Enkele aspecten die bij de cursus naar voren zullen komen zijn:

  • Het experimenteren met zowel vrije als rijmende verzen.
  • Kennis maken met het technische aspect van beide soorten poëzie en met uiteenlopende visies op hetgeen een gedicht zou moeten zijn.
  • Ervaring opdoen met verschillende manieren om tot schrijven te komen en je maakt, in het verlengde daarvan, een aantal gedichten.

De cursus bestaat uit vier lessen. Elke les wordt onderbroken door verschillende oefeningen en opdrachten. In de eerste les draait het om de vraag wat poëzie is, en om beeldgebruik. In de tweede les draait het om regelafbreking, strofeverdeling en meerduidigheid. In de derde en vierde les gaan we verder met klank, ritme, woordkeuze en taal.

In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je ook een uitgebreid rapport over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Poëzie is de oudste vorm van vertellen en is tegelijkertijd nog steeds springlevend. Dat blijkt alleen al uit de overweldigende aandacht voor festivals als Poetry International, De Nacht van de Poëzie en de Landelijke Gedichtendag.

Door de verschillende positieve uitspraken van de cursisten, is er mogelijkheid tot een vervolg op de cursus, in de vorm van individuele feedback.

Enkele uitspraken van cursisten

Ik heb genoten van de cursus en ben weer met mijn neus op belangrijke poëtische aspecten gedrukt. Dank je wel! (DSF)

Jouw opbouwende kritiek tijdens de online poëziecursus en de stimulans om door te gaan, eventueel met jouw feedback, heeft me er toe gezet om mijn gedichten opnieuw te bekijken en met jouw suggesties te verbeteren.

LEZERSACTIE: 2e kaartje gratis!

Op 11 en 13 juni biedt Poetry International workshops en andere programmaonderdelen waar schrijvers echt wat van kunnen opsteken. Daarom profiteren lezers van Schrijven Magazine op die dagen van een speciale actiekorting: de 2e dagkaart gratis. Je kunt dus met z’n tweeën naar Poetry International voor slechts € 15,-. Je leest alles over deze actie in het juninummer van Schrijven Magazine, dat omstreeks 5 juni verschijnt.

Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei 16.00 uur een actie-abonnement, dan krijg je het juninummer thuis.

Word abonnee

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek

Service