Vierdaagsekriebels? Doe vanaf morgen mee aan de Schrijf4daagse!

schrijfvierdaagseIn Nijmegen gaan ze deze week heel wat kilometers maken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Wil jij ook een uitdaging, maar dan op schrijfgebied? Dinsdag tot en met vrijdag organiseert Schrijven Online de Schrijf4daagse. Dat is vier dagen lang gedisciplineerd aan je schrijfwerk zitten. Ideaal voor schrijvers die een schop onder de kont nodig hebben of ‘geen reden hebben’ om te schrijven.

Route 1: Elke dag een UKV

In onze Facebook-groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen moedigen we schrijvers aan om iedere dag een ultrakort verhaal van 99 woorden te schrijven. In de praktijk is er maar een enkeling die dat ook echt dagelijks doet. Deze week gaan we dat veranderen! Vier dagen elke dag één verhaal van 99 woorden, dat moet wel lukken toch?!

Route 2: Elke dag een kort verhaal

Korte verhalen: wij zijn er gek op. Ze zijn compact, ze zijn overzichtelijk om te schrijven en bovendien kun je er makkelijk één per dag schrijven. Dinsdag tot en met vrijdag ga je elke dag een kort verhaal schrijven van minimaal 500 woorden. Waarover je schrijft, kies je helemaal zelf. Als aan het eind van de dag maar een verhaal af is. Je kan, als je wil, je verhaal op Proeflezen plaatsen (max. 2 per week) of op Facebook.

Route 3: Elke dag één hoofdstuk

Ben je aan boek aan het schrijven maar kom je niet echt vooruit? De komende vier dagen ga je één hoofdstuk per dag schrijven. De lengte daarvan, is aan jou. Het doel is om voorbij een knelpunt te komen, de schrijfstroom weer op gang te brengen en meters te maken.

Route 4: Elke dag één uur schrijven

Deze route is misschien nog wel het meest vrijblijvend van allemaal, je kan er nog alle richtingen mee op. De komende vier dagen ga je elke dag één uur schrijven, wat, waarover, hoe – het maakt niet uit. Gewoon een beetje krabbelen, een blog of gedichtje schrijven, dagboekschrijven: de keuze is aan jou. Zet een timer en SCHRIJF. Het resultaat kan je delen op Proeflezen (max. 2 per week) of op Facebook, maar hoeft niet.

Welke route ga jij volgen? Heel veel succes!