Schrijfdoedel #52 - instructie versus uitdaging

Lees hier de schrijfdoedel van deze week.De schrijfopdracht van deze week behelst het dogma 'show, don't tell'. Kun jij een setting en de bijbehorende emoties omschrijven zonder deze letterlijk te benoemen?

Ben je even aan iets anders toe? Dan is deze wekelijkse schrijfopdracht ideaal om je schrijfmotor weer op gang te brengen. De doedel van deze week is een opdracht voor het beschrijven van setting (met dank aan forumlid Leonardo Pisano):

Een vrouw betreedt een trappenhuis (klik hier voor een voorbeeld). Ze heeft zojuist een SMS of WhatsApp op haar telefoon gehad die haar kijk op het leven heeft veranderd. Beschrijf in maximaal 150 woorden het trappenhuis vanuit de gemoedstoestand van de vrouw, zonder letterlijk haar gevoel en de inhoud van het bericht te beschrijven.

Op het schrijfdoedel-subforum kun je jouw verhaal delen. Let bij het publiceren wel op de regels. Het maximum aantal woorden is voor deze doedel 150 woorden. Heb je behoefte aan feedback, dan kun je jouw stuk op Proeflezen plaatsen.

We kijken uit naar jullie verhalen.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/schrijfdoedel/117766