Afbeelding

Schilderij van Tantalus door Gioacchino Assereto, rond 1640.

Schrijfdoedel #50 - Tantaluskwelling

Schilderij van Tantalus door Gioacchino Assereto, rond 1640.In het kader van de publicatie van Dan Browns nieuwste boek Inferno publiceren wij deze week drie schrijfdoedels. In de derde doedel: de Tantaluskwelling

De mythologische figuur Tantalus (zoon van Zeus en de oceanide Blouto) kreeg een kwellende straf van de goden op zijn bordje. Hij wilde zijn vader en de andere goden testen door tijdens een banket mensenvlees te serveren. Zeus kwam erachter en verbande Tantalus naar de onderwereld. Daar stond hij voor eeuwig tot zijn kin in het water. Als hij ervan wilde drinken, zakte het water weg. Vlak boven hem hingen trossen fruit, maar als hij ernaar reikte, waaide de wind de vruchten weg. Een gewenst iets wat heel nabij is, maar toch voor altijd onbereikbaar blijft, wordt ook wel de Tantaluskwelling genoemd. 

Herschrijf de straf van Tantalus. Het verhaal mag zowel in proza als in dichtvorm geschreven worden.

Op het schrijfdoedel-subforum kun je jouw verhaal delen. Let bij het publiceren wel op de regels, zoals een maximum van 400 woorden. Heb je behoefte aan feedback, dan kun je jouw stuk op Proeflezen plaatsen.

We kijken uit naar jullie verhalen.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/schrijfdoedel/117455