Afbeelding

Lees hier de schrijfdoedel in het kader van Inferno van Dan Brown.

Schrijfdoedels à la Dan Brown

Lees hier de schrijfdoedel in het kader van Inferno van Dan Brown.In het kader van de publicatie van Dan Browns nieuwste boek Inferno zullen wij deze week een heuse Dan Brown schrijfdoedelreeks opzetten. Vanaf vandaag tot en met vrijdag kun je schrijven à la Dan Brown. 

Zoals de titel van Browns boek doet vermoeden, is zijn werk geïnspireerd op De goddelijke komedie van Dante Alighieri, een Florentijnse dichter uit de 14e eeuw. In zijn epos beschrijft Dante zijn fictieve reis door het hiernamaals. Inferno is het begin van zijn reis en tevens het eerste deel van zijn meesterwerk. Zijn reis wordt vervolgd door de louteringsberg die eindigt in de hemel.

Met deze schrijfdoedels richten wij ons op het eerste gedeelte: Inferno.

De Inferno staat bekend om zijn verdeling in negen kringen. In elke kring ondergaan zondaars een straf die bij hun zonde past, ook wel contrapasso genoemd. Een voorbeeld van een dergelijke straf is die van de voorspellers. Ze werden verminkt met een omgedraaid hoofd, zodat ze niet meer in de toekomst konden kijken. Een ander voorbeeld is de straf van de hoogmoedige zondaars. Mensen die in hun vorige leven heel trots waren, moeten in het hiernamaals loden kappen over hun hoofd dragen, zodat ze voor eeuwig nederig naar de grond kijken.

Bedenk een nieuw personage, zijn zonde en een gepaste straf die in Dante´s hel voor kan komen en schrijf hier een verhaal over. Dit mag als proza of in dichtvorm.

Op het schrijfdoedel-subforum kun je jouw verhaal delen. Let bij het publiceren wel op de regels, zoals een maximum van 400 woorden. Heb je behoefte aan feedback, dan kun je jouw stuk op Proeflezen plaatsen.

We kijken uit naar jullie verhalen.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/schrijfdoedel/117409