Afbeelding

UKV’ers: wil jij je ultrakorte verhaal live op de radio voorlezen?

In de groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen dagen we schrijvers iedere dag uit om een ultrakort verhaal te schrijven: een heel verhaal in maximaal 99 woorden. Zowel voor beginnende als ervaren schrijvers is dit een fijne oefening om kort en krachtig een verhaal te kunnen vertellen. NPO Radio 5 (Ron Wacht op de Nacht met Ron Brandsteder) is op zoek naar schrijvers van UKV’s die het leuk vinden om (telefonisch) een ultrakort verhaal voor te lezen in de uitzending.

Ron Wacht Op De Nacht is een radioprogramma met Ron Brandsteder dat elke vrijdagavond van 22:00 tot 00:00 uur te horen is op NPO Radio 5. Van de redactie ontvingen we de oproep dat ze graag een podium bieden aan ultrakorte verhalen en daarom schrijvers zoeken die een zelfgeschreven UKV willen voordragen. Dat gebeurt live in de uitzending, via de telefoon.

Heb je interesse? Stuur een mailtje naar ron@omroepmax.nl.

Ultrakorte verhalen

Een ultrakort verhaal is een verhaal van maximaal 99 woorden. Begin 2017 startte Schrijven Online de Facebook-groep Schrijven Magazine: Ultrakorte verhalen. De groep telt inmiddels zo’n 2.000 leden en vanuit de groep ontstond eerder ook het initiatief voor de verhalenbundel ‘Kort & Prachtig’, een bundel met ultrakorte verhalen van 42 schrijvers waarvan in 2019 deel 2 uitkomt.