Afbeelding

Bron: https://www.jmabiesheuvelprijs.nl/?page_id=4

Uitreiking J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 tijdens Week van het Korte Verhaal

Op 18 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal, wordt het Korte Verhaal gevierd in de Tuinzaal van de Tolhuistuin. In deze week wordt ook stilgestaan bij het vijfjarig bestaan van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal

Van 14 t/m 21 februari is het zo ver: de Week van het Korte Verhaal. Een week lang staat het genre in de schijnwerpers. Tijdens de Week van het Korte Verhaal wordt ook de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 uitgereikt. Dit is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse korte verhalenbundel. De prijs heeft zijn naam te danken aan J.M.A Biesheuvel, een Nederlandse schrijver die een meester is in het genre. Tot nu toe is er door middel van crowdfunding al €5735,- prijzengeld opgehaald. Wilt u ook de Week van het Korte Verhaal steunen? Dat kan hier. 

De shortlist

Uit alle 31 inzendingen heeft de jury, Fiep van Bodegom, Femke Essink, Theo Hakkert, Thomas Heerma van Voss en Marischka Verbeek, een shortlist gemaakt. Deze shortlist bestaat uit de volgende korte verhalen: 

- Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Uitgeverij Querido)
- Gamal Fouad – De voorhuidenverzamelaar (Uitgeverij Querido)
- Maria Vlaar – Diepe aarde (De Arbeiderspers)

Wie is J.M.A. Biesheuvel? 

J.M.A Biesheuvel is in 1939 geboren in Schiedam, en debuteerde in 1972 met zijn verhalenbundel In de bovenkooi. Na dit debuut volgden er meerdere verhalenbundels met korte verhalen van Biesheuvel, en in 2008 kwam Zijn verzameld werk uit. De verhalen van Biesheuvel zijn zowel biografisch, als fictie. In zijn verhalen verteld Biesheuvel bijvoorbeeld over zijn ervaringen als matroos op koopvaardijschepen, over zijn vrouw Eva, over zijn huis en werkkamer, of over zijn jeugd. 

Wil je deze week zelf aan de slag gaan met korte verhalen?

Word lid van onze Facebook-groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen;
Doe mee aan de Wekelijkse Schrijfopdracht of Autobiografische Schrijfopdracht;
Ga aan de slag voor een schrijfwedstrijd;
Of start een cursus

Bron foto: jmabiesheuvelprijs.nl

Uitgeven