Afbeelding

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Uitgeverij Ploegsma zoekt schrijftalent

doe mee aan de schrijfwedstrijd van Ploegsma Schuilt er in jou een kinderboekenschrijver? Heb je behoorlijk wat fantasie en ben je goed in spannende verhalen schrijven voor kinderen tussen de 9-12 jaar? Dan is de schrijfwedstrijd van uitgeverij Ploegsma iets voor jou. Zij zijn op zoek naar de auteur van een spannende detectiveserie.

Stuur voor 1 juli de opzet voor de serie in (setting, hoofdpersonen, situaties waarin de hoofdpersonen terecht zouden kunnen komen), een synopsis van het eerste deel en de eerste 5000 woorden van het manuscript voor het eerste deel. Deelnemers maken kans op een contract voor de uitgave van het eerste boek met een voorschot van €1250. De tweede prijs is een bedrag van €500 en de derde prijs een boekenpakket ter waarde van €250.

De uitslag wordt uiterlijk 1 september 2018 bekend gemaakt. Schrijfster Vivan den Hollander, boekhandelaar Inge de Roos van Kinderboekwinkel In de wolken, en uitgever Martine Schaap van Uitgeverij Ploegsma vormen samen de jury. Voor meer informatie zie de website van uitgeverij Ploegsma.