Afbeelding

Photo by Aaron Burden on Unsplash

De leukste schrijfwedstrijden van april & mei

De leukste schrijfwedstrijden in april en meiKun jij je pen niet meer neerleggen, of ben je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft wanneer het over schrijven gaat? Noteer dan de leukste schrijfwedstrijden van de komende maand in je agenda.

Sweek #supervrouwen

Wie is jouw supervrouw? Schrijf een kort verhaal (minder dan 5000 woorden) waarin een vrouw centraal staat en doe deze maand mee aan de Sweek-verhalenwedstrijd. De 10 meest indrukwekkende verhalen worden gebundeld in een e-boek. Daarnaast kiezen Supervrouwen.nl en Vrouwenvannu.nl een aantal verhalen om op hun website te plaatsen.

Per verkochte bundel wordt minimaal € 1,00 gedoneerd aan een van deze organisaties: Malala Fund, Free A Girl, Mama Cash, Femmes for Freedom.

Deadline: 15 april
Meer informatie en meedoen: Sweek

Droomgedichten

Dichter Gerard Rozenboom organiseert de dichtwedstrijd Droomgedichten. Stuur je mooiste, meest verschrikkelijke of stoutste droom in als gedicht. De mooiste gedichten worden opgenomen in de bundel Droomgedichten, die wordt uitgegeven door uitgeverij auqaZZ. De winnaar ontvangt een deel van de royalty’s.

Deadline: 30 april
Meer informatie en meedoen: aquaZZ

Naar buiten!

Stichting Poesia richt zich op het bevorderen van de amateurdicht en –schrijfkunst. Dit doen zij door het uitgeven van het Literair Tijdschrijft Poesia. 1 juni komt de volgende editie uit met het thema Naar buiten! Stuur jouw gedicht of korte verhaal over dit thema in en maak kans op publicatie in het blad en een boekenbon. 

Deadline: 1 mei
Meer informatie en meedoen: Stichting Poesia

Averbode verhalenprijs 2018

Win € 1000,00 met je korte verhaal. Al bijna 90 jaar geeft Uitgeverij Averbode de serie Vlaamse Filmpjes uit: verhalen voor jongeren tussen de 10 en 13 jaar. Maak kans om in deze serie uitgegeven te worden en doe mee aan de jaarlijks terugkerende Vlaamse Filmpje Verhalenwedstrijd.

Deadline: 21 mei
Meer informatie en meedoen: Averbode

Crime compagnie contest

De Crime Compagnie zoekt misdadig goed nieuw schrijftalent en gaat hiernaar op zoek samen met Sweek. Ben jij de thrillerschrijver waar zij naar op zoek zijn? Zorg dan dat ze op je spoor komen en doe mee met #CrimeCompagnieContest. Er staat heel wat op het spel: de winnaar krijgt een uitgeefcontract. Om mee te doen schrijf je een spannend verhaal van minimaal 35.000 woorden.
Schrijf je niet maar wil je wel helpen met het kiezen van het winnende verhaal? Doe dan mee aan de lezersactie en win ook een goed gevulde goodiebag met onder andere boeken.

Deadline: 22 mei 2018
Meer informatie en meedoen: Sweek