Afbeelding

Beeld Shutterstock

5 Kinderboeken met wijze levenslessen

Uit boeken kun je soms wijze levenslessen halen. Als je wijze raad wil over het leven is het echter niet altijd nodig om boeken te lezen met daarin hoofdpersonen die al een heel leven achter zich hebben. Juist in kinderboeken schuilt soms het beste advies. De volgende 5 inspirerende kinderboeken zijn hier een voorbeeld van.

1. Het Achterhuis van Anne Frank

Het is te betwijfelen of het dagboek van Anne Frank echt een kinderboek genoemd kan worden. Het dagboek is echter geschreven door een kind – Anne Frank, die vanaf haar dertiende tot aan haar deportatie een dagboek bijhield. Anne stort in het boek haar hart uit en geeft daarmee de lezer een kijkje in het leven van een doorsnee tienermeisje dat ondergedoken zit tijdens de Tweede Wereldoorlog en haar dagboek als steun en toeverlaat ziet.

2. Matilda van Roald Dahl

Matilda is, net als de hoofdpersonen in veel andere kinderboeken van Roald Dahl, een meisje dat geen gemakkelijk leven heeft. Haar ouders zijn niet bepaald liefhebbend – en dat is een understatement. Ondanks haar benarde situatie weet Matilda zich staande te houden, mede dankzij haar uitzonderlijke intelligentie en haar magische krachten.

3. Pippi Langkous van Astrid Lindgren

Pippi Langkous is een vrouwelijk rolmodel als geen ander: ze is een sterk, avontuurlijk en moedig meisje dat in haar eentje in Villa Kakelbont woont. Bovendien is ze altijd positief en heeft een optimistische kijk op het leven.

4. Winnie-the-Pooh van A.A. Milne

Voorzien van inspirerende zinnen, wijze woorden en fantastische tekeningen van E.H. Sheperd is dit kinderboek van A.A. Milne het waard om gelezen te worden. Milne liet zich bij het schrijven van de verhalen inspireren door zijn zoon Christopher Robin en diens knuffels.

5. A Monster Calls van Siobhan Dowd en Patrick Ness

In A Monster Calls wordt de moeder van de 13-jarige Conor opnieuw ziek. Op een nacht verschijnt er een boommonster voor zijn slaapkamerraam. Het monster keert steeds weer terug en wil dat Conor hem vertelt over zijn nachtmerries en zijn grootste angsten, waardoor Conor oog in oog komt te staan met zijn diepste angsten rondom zichzelf en zijn moeder.

Bron

http://hellogiggles.com/childrens-books-written-twenty-somethings/