Thema Week van het Schrijven 2014 bekend

De Week van het Schrijven is dit jaar van 6 tot en met 14 september.De Week van het Schrijven is dit jaar van 6 tot en met 14 september, met als thema: schrijven is lezen. Organiseer jij een schrijfactiviteit of -wedstrijd begin september? Meld hem dan nu alvast aan.

Schrijven is lezen

Alle schrijvers geven steevast als advies: lees veel. Leer hoe grote schrijvers het doen. Lezen hoort zo bij schrijven dat het eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. Maar dat is het niet. Veel schrijvers zeggen bang te zijn beïnvloed te raken door het lezen van andermans boeken. Maar dat is juist de bedoeling. Kijk af bij Flaubert en leer hoe hij het deed. Spiek bij W.F. Hermans. Imiteer Arthur Japin. Vind inspiratie bij die ene Mexicaanse auteur die bijna niemand kent. Lezen is een onmisbaar onderdeel van schrijven. Herman Brusselmans, de allerbekendste schrijver van Vlaanderen, heeft zijn dag er zelfs naar ingedeeld. ’s Morgens schrijft hij, ‘s middags leest hij.

De band tussen lezen en schrijven is dus innig. In het vierde nummer van Schrijven Magazine van 2014 gaan we dieper op dit thema in. Heel bijzonder vinden wij bijvoorbeeld de volgende observatie van Lydia Rood: ‘Als het leuk is om te schrijven, dan is het ook leuk om te lezen.’ Ook dat komt terug in dat nummer.

Schrijfactiviteit of schrijfwedstrijd? Meld hem aan!

Met de Week van het Schrijven, die dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 14 september, nodigen we iedereen uit om schrijfactiviteiten te organiseren rond dit thema. Wat betekent dit voor jou? Organiseer je begin september een schrijfactiviteit of -wedstrijd, meld hem aan via het activiteitenformulier of het wedstrijdenformulier. Net zoals in de voorgaande editie stellen wij t.z.t een speciale overzichtspagina op waarin je gemakkelijk alle activiteiten die in de Week van het Schrijven plaatsvinden kunt zien.

Voor vragen over de Week van het Schrijven, of suggesties voor artikelen in het themanummer, neem contact op via: redactie@schrijvenonline.org.