Afbeelding

Pixabay.com

Succesvol managementboekenschrijfster geeft geheim prijs

tips voor promotie zakelijk boek

Dorie Clark heeft niet alleen drie boeken op haar naam staan, ze is ook een gewilde spreekster, universitair docent marketing én ze interviewde voor haar werk verschillende populaire auteurs. Door die interviews ontdekte ze de succesfactor van goedlopende managementboeken: de auteurs onderhielden goede relaties met social influencers die hun boek promoten.

Voor uitgeverijen is het belangrijk dat een auteur beschikt over een platform. Het opbouwen van een grote groep volgers op social media is echter hard werken. Daarnaast is er volgens Clark geen direct verband tussen het aantal volgers dat je hebt en de verkoopcijfers van je boek.

Connecties inzetten

Om dit te omzeilen kun je je connecties inzetten, bijvoorbeeld door mensen die je kent met een grote groep volgers te vragen jouw boek te promoten in hun netwerk. Daarbij is het belangrijk dat jullie interesses overeenkomen. Als je een boek schrijft over bedrijfskunde, dan is promotie door een fitgirl misschien niet zo efficiënt. Daarnaast is de gunfactor belangrijk. Vrienden die informatie over je boek delen omdat ze je de zichtbaarheid van harte gunnen maken de beste indruk op je potentiele lezers.