Schrijven Magazine Schrijfdag: een verslag

De schrijfdag van afgelopen zondag 18 september verliet ik met een berg inspiratie, zowel letterlijk (twee tassen vol boeken en tijdschriften) als figuurlijk gevuld met ideeën en antwoorden. Veel om verder over na te denken en boeiende oefeningen.

Een speeddate met de uitgever verliep heel ontspannen. Ik kreeg antwoorden op vragen waar ik mee zat over de te nemen koers, welke uitgevers ik daarna mogelijk zou kunnen benaderen, in de wetenschap dat ik de juiste koers vaar. Nog steeds is mijn schrijven in ontwikkeling en ik kan zelf kiezen of ik mijn boek herschrijf of laat rusten. De weg van schrijfwedstrijden kan ik verruilen voor de weg van publiceren.

Mijn strategie die ik in deze blog deel is er één van de velen. Ik hoorde ook van andere wegen tijdens de workshop van Alice. Daar vertelde een vrouw dat ze alleen schreef voor haar familie, maar dit wel zo goed mogelijk wilde doen. Er zijn er ook die kiezen voor een coach of voor een academie.

Geert Kimpen, Geertje Kouwenberg en Nienke Pool hebben alledrie schrijfvuur gemeen. Ze geven ongeremd aan andere schrijvers enthousiasme en spirit. Die slaat over, ik raak in mijn element als ik naar ze luister en ze zie.

Zittend achter mijn computer heb ik veel contact met andere schrijvers, maar als je elkaar echt ontmoet is het toch wel heel fijn anders. Het voelt als thuiskomen en een bevestiging van de liefde voor schrijven.

Er valt zoveel te vertellen over deze dag. Het meeste zal nog lang doorwerken en helpen om keuzes te maken.

Door Odile Schmidt 

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website. 

Techniek