Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Een nieuwswaardig sprookje’

[Deze wedstrijd is gesloten] Sommige sprookjes zijn al zo oud dat de oorsprong ervan moeilijk vast te stellen is. Maar ook in onze moderne tijd vind je overal nog sprookjes, als je goed zoekt. Heb jij ook een voorliefde voor sprookjes, doe dan mee met onze sprookjeswedstrijd: 'Een nieuwswaardig sprookje’. 

De opdracht

Schrijf een sprookje (modern of klassiek) van maximaal 500 woorden dat gebaseerd is op dit nieuwsitem. Je mag creatief zijn met het onderwerp, als de kern van de nieuwsgebeurtenis er maar in zit. De redactie van Schrijven Online heeft onlangs een aantal tipartikelen geschreven om jou alvast op weg te helpen. Zie hier en hier.

Inzenden kan tot en met 30 september 23:59 uur via dit formulier. De uitslag wordt bekend gemaakt op 17 oktober.

De jury

De jury bestaat uit: Frank Noë (schrijver en hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online);

Angela van Leersum (winnaar van de 2e winactie van DMI Books en werkt aan haar debuut waarin sprookjesfiguren een centrale rol spelen. Tijdens het schrijfproces heeft ze zich verdiept in uiteenlopende sprookjes, en de verkleding daarvan in een moderner jasje. Op haar weblog kun je volgen hoe zij zich door haar persoonlijke doornenstruiken heen worstelt, richting haar 'Nog Lang En Gelukkig' op schrijfgebied).

Eisso Post (geeft al tientallen jaren schrijfcursussen op uiteenlopende plekken: van een werklozenproject tot de Schrijversvakschool Groningen, en op Schrijven Online de cursus Ontdek je eigen stijl. Van zijn hand is het boek Schrijven met het Oerverhaal, hoe gebruik ik thema's uit sprookjes, mythen en sagen, dat in de gerenommeerde Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus verscheen. Hij doet manuscriptbeoordeling en schrijfcoaching via zijn website. Onlangs verscheen van hem de verhalenbundel Aan de oever bij uitgeverij Quasis).

Wat kun je winnen?

De 3 winnende verhalen worden gepubliceerd in het literaire katern Alice van Schrijven Magazine nummer 1701. De winnaar van de eerste prijs krijgt het boek Hoe schrijf je fantasy en science fiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande en het boek Sprookjes zijn goud waard van Bert Voorhoeve.

Techniek