Afbeelding

Beeld Shutterstock

Schrijfwedstrijd De grens: de stand van zaken

De schrijfwedstrijd De grens is inmiddels gesloten, maar In iets meer dan een maand tijd ontvingen wij 646 inzendingen. De longlist zal voor 1 januari op Schrijven Online gepubliceerd worden.

De opdracht 

Voor de schrijfwedstrijd moest je een verhaal, gedicht of reportage van maximaal 500 woorden schrijven met als thema De grens. Er is de afgelopen maanden een ongeëvenaard aantal mensen op de vlucht in Europa, geef een van hen een stem met jouw verhaal. Of ga uit van een turbulente inspraakavond bij een gemeente. Of verzin een totaal andere invalshoek. De invulling is helemaal vrij.

Jury en prijzen

De jury bestaat uit: Hanca Leppink, ex-uitgever Luitingh Sijthoff, Amir Chitzan, auteur, en Frank Noë, hoofdredacteur Schrijven Magazine/Schrijven Online. Zij zullen de komende tijd aan de slag gaan met het lezen van de inzendingen en de shortlist zal in de eerste week van januari online komen op Schrijven Online.

De prijswinnaars zullen op 13 januari tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Schrijversacademie en op Schrijven Online bekend gemaakt worden. 

Eerste prijs: Opleiding van de Schrijversacademie naar keuze (ter waarde van 2000 euro)

Tweede prijs: Masterclass Querido Academie (ter waarde van 600 euro)

Derde prijs: Boekenpakket van Singel Uitgevers

Verder krijgen alle prijswinnaars een jaarabonnement op Schrijven Magazine (voor zichzelf of om cadeau te doen).

Voor elk ingestuurd verhaal doneren wij 2 euro aan het Rode Kruis.

Techniek