Afbeelding

Korte verhalen schrijven in 3 dagen

Tijdens de week van het schrijven, van 11 t/m 13 september, verzorgt CursusLab in Amsterdam de driedaagse cursus Korte verhalen schrijven door schrijfster Cathelijn Schilder.

Door middel van schrijfopdrachten en tekstbespreking ontdek je wat je eigen schrijfstijl is, welk verhaal je wilt vertellen en hoe je dat verhaal zo goed mogelijk op kunt schrijven.

Cursusinhoud Korte verhalen schrijven

Hoe schrijf je korte verhalen en hoe krijg je de lezer zover om vanaf de eerste alinea op het puntje van zijn stoel te zitten? Nog belangrijker, hoe houd je die aandacht ook vast?

Tijdens de driedaagse cursus Korte verhalen schrijven krijg je verschillende praktische korte schrijfopdrachten waarin je bepaalde technieken oefent, zoals de bekende show don’t tell, maar ook het schrijven van dialogen en het gebruik van details komen aan bod. Ook zullen tijdens de tekstbesprekingen de schrijftechnieken onderzocht worden die schuilgaan in de korte verhalen. Naast alle praktische schrijfoefeningen werk je ook tijdens de cursus aan 1 kort verhaal.

Schrijfdocent Cathelijn Schilder

Behalve korte verhalen schrijven voor radio en tijdschrift, heeft Schilder ook diverse romans geschreven. Haar eerste roman verscheen in 2005 De eenling. Ze geeft ook les in creatief schrijven bij onder andere de Hogeschool van Amsterdam, in het voorgezet onderwijs en verzorgt schrijftrainingen bij bedrijven.

Praktische informatie

  • Cursusduur: 3 dagen (vrijdag 11 t/m zondag 13 september)
  • Prijs: € 265,-  incl. btw, koffie, thee en lunches
  • Cursustijden: dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur (inclusief lunch)
  • Cursuslocatie: Oosterparkbuurt in Amsterdam
  • Deelnemers: maximaal 12

Meld je hier aan voor de driedaagse cursus Korte verhalen schrijven.

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek