Afbeelding

Meld je aan voor WvhS-workshop van Jeroen Kans en Kathy Mathys

Koken en schrijven hebben veel met elkaar gemeen. Zowel aan de schrijftafel als aan het fornuis voeg je ingrediënten toe, maak je er een spannende mix van, dik je in. Schrijvers en koks zijn als tovenaars die met bescheiden middelen wonderen verrichten.

De Schrijversacademie verzorgt tijdens de Week van het Schrijven op zaterdag 12 september een bijzondere workshop waarin we beide disciplines combineren. Aan de hand van een serie gerechten die ter plekke bereid worden maak je een aantal korte schrijfoefeningen. Je probeert daarin de indrukken die het eten bij je oproepen, om te zetten in tekst. Je leert woorden te vinden voor smaak- en geursensaties, je schrijft een smaakhaiku, een tafelscène.

Schrijfdocent die middag is Kathy Mathys. Zij geeft les aan de Schrijversacademie en onlangs verscheen haar boek Smaak, een bitterzoete verkenning. Jeroen Kans, manager van de Schrijversacademie en mede-eigenaar van restaurant STAAL Haarlem, is de kok van dienst.

Heb je belangstelling? Je bent dan van harte welkom de workshop bij te wonen. Je moet je wel tevoren opgeven, want het aantal plaatsen is beperkt. *VOL* 

De praktische details:
Wanneer: zaterdag 12 september 15.00 – 17.00 uur
Waar: Boekhandel Scheltema, Rokin, Amsterdam

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek