Afbeelding

Bron: Pixabay

Schrijfopdracht: een kort verhaal over Halloween

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 373e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #373 - Halloween

Door Johanna Müller

Herfst. De ochtenden voelen fris aan, ’s ochtends nevelt het. Straks gaan groepjes kinderen rond om snoepjes te verzamelen voor Halloween. Maar hoe sta jij tegenover  dit gebeuren? Zorg je ervoor dat je koekjes en snoepjes in huis hebt om uit te delen, vlucht je je huis uit die dag en avond of negeer je het veelvuldige aanbellen? Zit jij op vinkenslag en in vol griezelornaat te wachten om de kinderen die aanbellen stuipen op het lijf te jagen?

De opdracht van deze week is: maak een kort verhaal over Halloween en hoe jij dat beleeft. Maximum 400 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be