Afbeelding

Beeld Pexels

Schrijf jezelf naar Parijs met deBuren

Doe mee aan de schrijfwedstrijd deBuren schrijfresidentie in Parijs.In de jaren ’60 is er een hoop gebeurd. De ontkerkelijking, de internationale doorbraak van popmuziek, democratisering en de opkomst van het feminisme. Dompel jezelf onder in deze hectische tijd, doe mee aan de schrijfwedstrijd van deBuren en win de schrijfresidentie in Parijs.

Oui oui Paris

Elke zomer gaat deBuren samen met jonge schrijvers twee weken in Parijs aan nieuw materiaal werken. De schrijvers gaan in gesprek met elkaar, met gerenommeerde auteurs en andere mensen uit het literaire veld en het medialandschap. Als dat nog niet genoeg inspiratie is, dan heb je altijd nog de grote Franse stad zelf.

Hoe win je die reis naar de Eiffeltoren?

De schrijfwedstrijd is voor alle schrijftalenten, of liefhebbers van Frankrijk, van 18 tot en met 30 jaar. Je werkt aan nieuw materiaal in Stichting Biermans-Lapôtre in Parijs van 1 juli tot en met 13 juli 2018. De deadline is op maandag 26 februari 2018 om 12.59. Stuur een mail met de titel ‘Schrijfresidentie deBuren’ naar info@deburen.eu met drie bijlagen: een motivatiebrief, de opdracht en een bewijs van schrijfvaardigheid.

De opdracht

In je verhaal mag je een eigen creatieve invulling geven aan de jaren ’60. Dit kan zowel op poëtisch, politieke, artistieke als journalistieke wijze zijn. Verhoud je vanuit het heden tot een van de fenomenen die de jaren ’60 kenmerken. Denk aan de ontkerkelijking, drugsproblematiek, democratisering en dekolonisering.

Wil je graag schrijven onder het genot van een Frans wijntje in de stad van de liefde? Kijk dan op de site voor meer informatie.

Door Nicolette Hendriks

Techniek