Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #1

Ook dit jaar is de Januari Schrijfmaand terug! Een maand lang, elke week op maandag en woensdag publiceren we twee schrijfoefeningen van 4 verschillende schrijfcoaches (Maria van Deutekom, Inanna van den Berg, Elizabeth van den Dries, Natasza Tardio en Gijsje Kooter) om in conditie te komen.

Dichten met schrijfcoach Inanna van den Berg

Coachen en schrijven zijn twee passies van schrijfcoach Inanna van den Berg. Niet in de laatste plaats omdat zij een affiniteit heeft met taal en communicatie. Samen met haar echtgenoot is zij de initiatiefneemster van Ambilicious. Samen creëren, samen ontwikkelen, samen genieten staat bij hen centraal. Dat hoopt ze deze week samen met SO-leden te bereiken. Voor meer informatie kijk op www.ambilicious.nl

Opdracht 1: Elfje

Deze week is het thema: dichten. Voor de eerste oefening heeft schrijfcoach Inanna gekozen voor de dichtvorm: Elfje.

Een ‘Elfje’ is als volgt opgebouwd:

Eerste regel: één woord
Tweede regel: twee woorden
Derde regel: drie woorden
Vierde regel: vier woorden
Vijfde regel: één woord

De eerste vier regels tezamen mogen één zin vormen.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Inanna van den Berg en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Techniek