Afbeelding

Workshop zeer kort verhaal in thema eiland

Pixabay.com

Schrijf een eilandverhaal: schrijfworkshop Zeer Korte Verhalen

Sinds 2018 organiseert de Bibliotheek Schiermonnikoog ieder jaar een wedstrijd voor het schrijven van een zeer kort verhaal. Het zeer korte verhaal, of ZKV, is bekend van schrijver A.L. Snijders op Radio 4. Dit jaar is het thema 'eiland'. Voor iedereen die dit format een keer uit wil proberen of zich wil voorbereiden op deze schrijfwedstrijd organiseert de bibliotheek binnenkort een workshop Zeer Korte Verhalen.


Workshop

Deze workshop vindt plaats op woensdag 4 maart onder leiding van Aly Freije. Zij is schrijfster, dichter en schrijfdocent aan de Schrijversvakschool Groningen. In de workshop leer je via creatieve schrijfopdrachten een indruk van een moment te vangen in een zeer korte tekst. Iedereen is welkom, van beginners tot ervaren schrijvers. Deelnemen aan de workshop kost 15 euro; leden van de Bibliotheek Schiermonnikoog krijgen korting.

Literatuurprijs Schiermonnikoog

Deze workshop is een voorbereiding voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog: een zeer korte verhalenwedstrijd voor alle leeftijden. Iedere deelnemer stuurt een verhaal van 200-300 woorden in naar de Bibliotheek van Schiermonnikoog. Het thema 'eiland' moet in dit verhaal duidelijk naar voren komen, als locatie of als begrip. Voor jongeren onder de 18 jaar is er een aparte wedstrijd met een eigen winnaar. De jury nomineert vijf verhalen voor de Literatuurprijs en drie voor de jongerenprijs. Ook wordt er uit deze acht genomineerden door bezoekers van de bibliotheek een publieksprijs gekozen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Het Losse Land Kunstfestival 2020 op zaterdag 19 september.

Meer informatie vind je op de website van VVV Schiermonnikoog.

Prijzen

De eerste prijs bestaat uit een kunstwerk van een kunstenaar uit Schiermonnikoog. De vijf genomineerde verhalen worden opgehangen in Bibliotheek Schiermonnikoog. Ook zal er een bloemlezing worden samengesteld van een deel van de korte verhalen.

Bron

www.vvvschiermonnikoog.nl/lytje-pole-agenda/activiteitenagenda/zkv-verhalenwedstrijd

Uitgeven