Afbeelding

4 leuke schrijfwedstrijden in de lente

Pixabay.com

De leukste schrijfwedstrijden van maart en april 2020

De lente komt eraan en brengt alweer nieuwe schrijfwedstrijden met zich mee! Hier is een overzicht van de leukste schrijfwedstrijden van maart en april.


WriteNow!

De grootste Nederlandse wedstrijd voor jonge schrijvers gaat weer van start! Alle tekstvormen zijn welkom: verhalen, gedichten, songteksten en meer. Iedereen in Nederland en Vlaanderen van 15-24 jaar oud mag een tekst van maximaal 2.000 woorden (of 8 gedichten) insturen. Deelnemers worden op regio ingedeeld bij een voorronde. Per voorronde wordt door de jury een eerste, tweede en derde prijs uitgekozen. Alle eersteprijswinnaars en vier wildcardwinnaars (geselecteerd uit de tweede en derde prijzen) plaatsen zich voor de finale. De finalisten volgen masterclasses en schrijven een nieuwe tekst. Hieruit worden tenslotte de eerste, tweede en derde prijs geselecteerd.

Deadline: 01-04-2020

Wie: Passionate Bulkboek

Winnen: De hoofdprijs van WriteNow! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven, een abonnement op poëzietijdschrift Awater, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban. De tweedeprijswinnaar wint een iPad en deelname aan de redactiedag van Tilt. De derdeprijswinnaar krijgt een boekenpakket en een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits. Per voorronde ontvangen de top drie 250, 125 en 75 euro aan boekenbonnen.

Website: https://writenow.nu

De Baarnse Literatuurprijs: 'Alle tijd van de wereld'

Schrijf jij korte verhalen? Doe dan mee met de Baarnse Literatuurprijs. Deze wedstrijd wordt sinds 2011 ieder jaar georganiseerd, telkens met een ander thema. De prijsuitreiking wordt gehouden tijdens Cultureel Festival Baarn, waarbij de juryrapporten en de verhalen van de prijswinnaars worden voorgelezen.

Dit jaar luidt de opdracht: schrijf een kort verhaal (maximaal 850 woorden) met als thema 'Alle tijd van de wereld.'

Deadline: 30-04-2020

Wie: Stichting Cultureel Festival Baarn

Winnen: De eersteprijswinnaar mag een uniek kunstwerk uitkiezen. De eerste, tweede en derde prijs krijgen een officiële oorkonde, die wordt uitgereikt door burgemeester Roëll. Verder is er voor alle genomineerden een literaire cadeautas samengesteld. Zij krijgen eveneens een publicatie in de Baarnsche courant en op de website van de Baarnse Literatuurprijs.

Website: http://www.baarnseliteratuurprijs.nl/

Zwarte Sneeuw: Schrijf een thrillernovelle

Ben jij 18 jaar of ouder en durf jij een spannend verhaal te schrijven? Stuur jouw thrillernovelle van 20.000-25.000 woorden in en krijg gegarandeerd feedback. De vier beste novelles worden samen uitgebracht in het boek Zwarte Sneeuw. Dit is dus geen thema of titel voor jouw verhaal. Deelname kost 25 euro.

Deadline: 27-04-2020

Wie: Zwarte Sneeuw is een samenwerking tussen Godijn Publishing, ThrillerAcademie, Thrillers and More en de Schrijfjuffers.

Winnen: De vier winnaars krijgen een auteurscontract bij Godijn Publishing en een training auteursbranding bij ThrillerAcademie. De tien longlist-schrijvers ontvangen een juryrapport. De overige auteurs krijgen een korte feedback met de reden van afwijzing. Alle auteurs die meedoen krijgen 10% korting op een online cursus naar keuze.

Website: https://www.godijnpublishing.nl/schrijfwedstrijd-schrijfprojecten/zwarte-sneeuw/

Jeugdverhaal over bevrijding

In 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar bevrijd is. Om hierbij stil te staan organiseert KokBoekencentrum Uitgevers deze wedstrijd. Schrijf een kort verhaal voor kinderen vanaf 12 jaar waarin bevrijding een centrale rol speelt. Hierbij maakt het niet uit in welke betekenis je het begrip 'bevrijding' gebruikt: letterlijk of figuurlijk, historisch of actueel.

Deadline: 15-03-2020

Wie: KokBoekencentrum Uitgevers in samenwerking met het Reformatorisch Dagblad en Boekhandel Riemer

Winnen: De winnaar krijgt een jaar lang begeleiding door KokBoekencentrum Uitgevers. Het winnende verhaal wordt in het Reformatorisch Dagblad geplaatst.

Website: https://www.kokboekencentrum.nl/verhalenwedstrijd-jeugdboeken/