Afbeelding

Podium

Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van januari en februari

2020 is begonnen en dat betekent ook een hoop verse en nieuwe schrijfwedstrijden. Om de wintermaanden van het nieuwe jaar door te komen hebben wij een overzicht gemaakt van de leukste schrijfwedstrijden van januari en februari!


Studenten die een roman in zich hebben

Ben jij student aan de Radboud Universiteit en heb jij het in je om een roman te schrijven? Universiteitsbladen en hogeschoolbladen organiseren een literaire wedstrijd. Elk blad kiest zijn eigen winnaar die doorgaat naar de landelijke eindstrijd.

Deadline: 01-02-2020

Wie: Aan de wedstrijd doen zestien universiteits- en hogeschoolbladen mee, die bij de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs horen. De Nijmeegse editie wordt georganiseerd door universiteitsblad Vox.

Winnen: Een workshop van de partner van de wedstrijd, literair agentschap Sebes & Bisseling. In deze workshop ga je aan de slag met je voorstel en krijg je adviezen om het idee te verbeteren. Na die ronde bekijkt een landelijke jury de voorstellen en wordt er één winnaar gekozen. De winnaar krijgt ondersteuning bij het afmaken van de roman en het vinden van de meest geschikte uitgever.

Website: www.Voxweb.nl

Elly Blom poëziewedstrijd 2020

Wie weet brengt de wintermaand van januari wel veel inspiratie met zich mee om een mooi gedicht op papier te zetten. Gelukkig wordt er voor de achtste keer de Elly Blom poëziewedstrijd georganiseerd! De wedstrijd is voor oorspronkelijke, niet eerder gepubliceerde of bekroonde gedichten in de Nederlandse taal. Laat je dichtersbrein kraken en doe mee!

Deadline: 01-02-2020

Wie: de Stichting Cultuurcafé D'n Dwingel Valkenburg (Nederland)

Winnen: 1e prijs 300; 2e prijs 200; 3e prijs 100 euro en mogelijk een aanmoedigingsprijs van 50 euro voor een jeugdige deelnemer (zie reglement)

Website: www.dendwingel.nl

Gedichtenwedstrijd Liefde en Waardering

Sinds 9 december 2019 bestaat het Ministerie van Liefde en Waardering 4 jaar! Om hierbij stil te staan wordt deze gedichtenwedstrijd georganiseerd. Het thema is liefde en waardering en het dient te passen op een A4 vel. Verder zijn er geen regels. Ook zijn er geen inschrijfkosten. De inzendtermijn is (uiterlijk) 10 februari 2020. Er kunnen maximaal drie gedichten per persoon ingestuurd worden.

Deadline: 10-02-2020

Wie: Ministerie van Liefde en Waardering

Winnen: De eerste prijs is een overnachting inclusief ontbijt bij het InterCity hotel Enschede en een leuk cadeau van Enschede Promotie. De tweede prijs is een overnachting inclusief ontbijt in het InterCity hotel Enschede. De derde prijs is een boekenbon van 25 euro van Boekhandel Broekhuis.

Website: Auteursblog.nl