Afbeelding

Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van april.

De vijf leukste schrijfwedstrijden van april

Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van april.Schrijvers kunnen altijd een reden vinden om te schrijven; een nieuw verhaal, een schrijfoefening of -cursus en, natuurlijk, een schrijfwedstrijd. Waar kunnen we ons de komende maand mee bezighouden?

1.      Schrijfwedstrijd Kafka!

Deelnemers van deze wedstrijd moeten geheel in de stijl van Franz Kafka een kort verhaal van maximaal 300 woorden schrijven. De kans om te winnen is groot, want de dertig beste inzendingen worden gepubliceerd in een bundel. De beste drie verhalen winnen het verzameld werk van Kafka, en de winnaar krijgt een 3-daagse stedentrip naar Praag. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 9 april voor 09:00 uur
Link: City2Cities 

2.      VrouwenThrillers Live!

Voor de verhalenbundel Live! kunnen deelnemers een spannend verhaal van maximaal 4.000 woorden insturen. In het verhaal moet een specifieke scène voorkomen, welke op de website van VrouwenThrillers te lezen is. De beste verhalen worden in de bundel gepubliceerd. Het aantal hangt af van de kwaliteit en de lengte van de inzendingen. Tevens ontvangen de schrijvers van de drie beste verhalen een papieren exemplaar  van de bundel. Overige winnaars ontvangen een e-boek van de bundel. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 14 april
Link: VrouwenThrillers 

3.      Dark Romance schrijfwedstrijd

Voor de Young-Adult schrijvers is er ook een uitstekende schrijfwedstrijd te vinden. Stuur voor deze wedstrijd een verhaal tussen de 15.000 en 20.000 woorden in met het thema ‘Dark Romance’. Deelnemers zijn vrij om binnen dit thema iets te kiezen, zolang het maar een bovennatuurlijk tintje heeft. Tevens moeten de hoofdpersonen tussen de 15 en 25 jaar zijn en moet er een romance in verwerkt worden. Elke deelnemer krijgt een juryrapport en de drie beste verhalen worden gepubliceerd. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 15 april
Link: Young-Adults 

4.      Gedichten en Beelden

Voor deze poëziewedstrijd kun je een gedicht schrijven gebaseerd op zeven kunstwerken, te zien op de website van het festival Het Park Vertelt. De enige voorwaarden zijn dat het gedicht in het Nederlands is geschreven en dat aangegeven is om welk kunstwerk het gaat. De winnaar wordt bekend gemaakt op 3 juni aan het eind van het poëziefestival Het Park Vertelt. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 1 mei
Link: Het Park Vertelt 

5.      Schrijf een bloedstollende scène voor Saskia Noort

Tijdens een uitzending op 3FM bij Giel daagde Saskia Noort mensen uit om een scène voor haat laatste boek Koorts te schrijven. Deelnemers moeten, in de stijl van het boek, een stuk van maximaal 500 woorden schrijven. De winnaar zal met Saskia naar het Pacha Festival in Amsterdam gaan. Tevens worden er tien exemplaren van Koorts verloot onder de deelnemers. Kijk hier voor meer informatie.
Deadline: 11 mei
Link: Giel 

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden