Afbeelding

Write now! 2020 schrijfwedstrijd

Bron: Pixabay

Jonge schrijvers verzamelen: Write Now! 2020 is begonnen

Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot 24 jaar waarin alle schrijfvormen zijn toegestaan. Na een inzending kom je terecht in een van de tien regionale voorrondes, die in april en mei in Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Daarna stromen de winnaars door naar de grote finale in Rotterdam. 


Write Now! 2020 wedstrijd


De eerste teksten zijn al binnen gekomen, meldt Write Now! op haar website. Dit jaar staat dichter Lies van Gasse aan het hoofd van de Vlaamse jury en schrijver en dichter Anne-Fleur van der Heiden neemt de Nederlandse inzendingen onder handen met haar jury. Deze jury’s bestaan uit redacteuren, recensenten, schrijvers en dichters. 

Winnaars van de regionale voorrondes gaan door naar de finale op 28 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf van de tweede- en derde prijswinnaars zich door middel van een wildcard. Deze groep finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst en ontmoeten elkaar in een finaleweekend voor diverse masterclasses. Op de finaledag in Rotterdam worden de prijzen uitgereikt voor de gekozen top drie. 

Prijzen


De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival , een abonnement op poëzietijdschrift Awater, en de publicatie van het winnende verhaal op de boekensite Hebban. De winnaar van de tweede prijs wint een iPad en deelname aan de redactiedag van Tilt. Met de derde prijs gaat de schrijver naar huis met een boekenpakket en een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits.

Meerdere Write Now! finalisten zijn ondertussen gepubliceerde auteurs zoals Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra. Meedoen met de wedstrijd kan nog: stuur voor 1 april jouw verhaal of gedicht in.