Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 8

Overzicht literair nieuws week 8

20 Februari 2019

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.


Peter Franck wint de Fintro Prijs Spannend Boek

De eerste Fintro Prijs Spannend Boek is gewonnen dor Peter Franck met zijn manuscript ‘Om dringende reden’. Met deze prijs wordt de uitgifte van het winnende manuscript gefinancierd door Fintro. De eerste exemplaren van het boek zullen op de Boekenbeurs 2019 te koop zijn.

Bron: Boekblad.nl 

Europees akkoord over uitgeversrecht

Er is een belangrijke slag gewonnen op weg naar het uitgeversrecht. Techgiganten dienen, behalve bij bepaalde uitzonderingen, een licentie af te nemen voor het hergebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Met het nieuwe recht kunnen uitgevers hun investeringen in de onafhankelijke journalistiek dus beter beschermen.

Bron: Inct.nl 

Nieuwe crime-thriller van J.K. Rowling 

J.K. Rowling heeft onder haar pseudoniem Robert Galbraith een nieuwe thriller uitgebracht. Het vierde deel van Galbraith ’s Cormoran Strike-serie heet Witte dood en kwam uit op 5 februari  Het verhaal gaat over de jonge Billy die denkt dat hij een moord gezien heeft, en hiermee naar privédetective Cormoran Strike gaat. 

Bron: Nu.nl 

‘Wraakboek’ Hexit uit de schappen

R.C. Martelli gaf in juni 2018 zijn thriller Hexit uit bij zijn uitgeverij Martelli. Het boek gaat over de echtscheiding met zijn vrouw, en hoe hij (naar eigen woorden) het masterplan voor totale destructie van zijn ex-vrouw ontdekte. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de auteur bevolen het boek uit de schappen te halen vanwege privacygevoelige zaken.

Bron: Boekblad.nl 

Open Podium in het OBA Theater 2019

Zaterdag 23 februari is de jaarlijkse feestelijke editie van de het Open Podium in de OBA. Van 14:00 tot 17:00 mag iedereen die wilt komen voorlezen uit eigen werk het podium beklimmen. Bij dit Open Podium word je vergezeld door gastdichter Bette Westera, gitarist Diederik van Essel en een muzikaal intermezzo door gitarist en blueszanger Frans Bakker.

Bron: Oba.nl

 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Overzicht literair nieuws week 7
- Overzicht literair nieuws week 6
- Uitgeven in eigen beheer: vooral een kwestie van aanpakken


Tags:
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!