Afbeelding

Bron Pixabay

Overzicht literair nieuws week 7

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Programma van de Nacht van het Spannende Boek bekend

Op 22 februari a.s. organiseren boekhandel Scheltema en Hebban de Nacht van het Spannende Boek, de kick-off voor de vijfde editie van de Thriller Tiendaagse op Hebban.nl. Het programma van dit avondvullende evenement bij Scheltema is ondertussen bekend. De deuren gaan om 19:30 uur open en het programma start om 20:00 uur met de presentatie van het Thriller Magazine. Toegang is gratis.

Bron : Hebban.nl

Meity Völke wint Turing Gedichtenwedstrijd met gedicht Onder Water

Meity Völke uit Roermond heeft woensdagavond met haar gedicht Onder Water de Turing Gedichtenwedstrijd 2019 gewonnen. Dat leverde haar een geldprijs van 10.000 euro op. De dichtwedstrijd werd gehouden in de Rode Hoed in Amsterdam en de uitslag werd live bekendgemaakt in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Bron: Nu.nl

Jeroen van Kan nieuwe directeur van de SLAA

Jeroen van Kan presenteerde VPRO Boeken sinds het plotselinge overlijden van Wim Brands in april 2016. Sinds januari 2017 presenteert hij VPRO Boeken om en om met Carolina Lo Galbo. Tot de zomervakantie blijft Jeroen van Kan VPRO Boeken presenteren, maar daarna houdt hij ermee op, want hij heeft inmiddels een nieuwe functie aanvaard: hij wordt de nieuwe directeur van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Bron: Tzum.info 

Drie poëziedebuten op de shortlist Grote Poëzieprijs 2019

De beste Nederlandstalige dichtbundels van het afgelopen jaar zijn die van Maria Barnas, Joost Decorte, Radna Fabias, Roelof ten Napel, Willem Jan Otten en Xavier Roelens. Niet vijf maar zes bundels werden door de jury genomineerd voor de eerste editie van De Grote Poëzieprijs die op 16 juni a.s. tijdens het 50e Poetry International Festival zal worden uitgereikt. 

Bron:Literatuurplein.nl