Afbeelding

Bron Pixabay

Overzicht literair nieuws week 6

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Maxime Garcia Diaz is Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019

Afgelopen zaterdagavond is Maxime Garcia Diaz Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 geworden. In TivoliVredenburg versloeg zij Martje Wijers in de finale, en won hiermee de nationale titel. Garcia Diaz neemt naast de titel ook de Gouden Vink-wisseltrofee en 1000 euro prijzengeld mee naar huis.  

Bron: Nu.nl

Esther Verhoefs Lieve mama als serie

De beroemde schrijfster Esther Verhoef heeft op Instagram laten weten dat haar boek Lieve mama tot een serie verfilmd zal worden. De serie zal in 2020 te bekijken zijn op Videoland. Het boek Lieve mama heeft in 2016 de Gouden Strop gewonnen. Het verhaal gaat over een gezin met drie kinderen, waarvan de oudste zich laat overhalen om een overval te plegen op zijn eigen huis. Ester Verhoef heeft in dit boek haar eigen ervaring verwerkt, van toen ze zelf in bed lag te slapen terwijl er in haar huis werd ingebroken.

Bron: Boekennieuws.nlHebban.nl

Poëziepodcast met Dichter des Vaderlands

De nieuwe Dichter des Vaderlands 2019 is Tsead Bruinja. Hij is de zevende dichter die deze titel krijgt en neemt het stokje over van Ester Naomi Perquin. De nieuwe dichter zal de aankomende twee jaar gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen, maar is nu al te horen in de 31ste Poëziepodcast. In deze podcast wordt er onder andere een gedicht gedeeld wat voor Tsead vroeger een bron van inspiratie is geweest. 

Bron: Slaa.nl, Dichterdesvaderlands.nl 

Chocoladen Poëzie tot 18 februari te zien in Diksmuide

Als onderdeel van de Poëzieweek, staat in de etalage van Chocolaterie Marc Vandenbussche een chocoladen versie van de poëziebundel ‘Een twee drie ten dans’ van Eva Cox. De Chocolaterie is gelegen in het dorpje Diksmuide. Afkomstig van de bundel is het gedicht ´Een stad is een sluis´, dat eveneens in chocolade geschreven te bewonderen is in de Chocolaterie. De smakelijke poëzie is tot en met 18 februari te bewonderen.

Bron: Poëzieweek.com

Uitgeven