Afbeelding

Bron: Pixabay

Overzicht literair nieuws week 4

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Bestverkochte boek van 2018 is De zeven zussen van Lucinda Riley

De zeven zussenvan auteur Lucinda Riley is het bestverkochte boek van 2018. Het boek staat op de eerste plek in de Top 100 best verkochte boeken van vorig jaar. De lijst van bestverkochte boeken wordt bijgehouden door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). In totaal zijn er 129.000 exemplaren van De zeven zussen verkocht. 

Bron: Nu.nl  

Ian Buruma wint Gouden Ganzenveer 2019

Essayist, Aziëdeskundige en journalist Ian Buruma wint dit jaar de Gouden Ganzenveer. Jaarlijks wordt de Gouden Ganzenveer uitgereikt door de Academie De Gouden Ganzenveer. De winnaar is iemand of een instituut die veel betekent voor het gedrukte of geschreven woord in de Nederlandse taal. Buruma wint een ganzenveer van goud en een jaar lidmaatschap van de Academie. De prijs wordt sinds 1955 uitgereikt.

Bron: NOS 

Geschenkboek Spannende Boeken Weken 2019 door Thomas Olde Heuvelt

Onlangs maakte Tijd voor Max op NPO1 bekend dat Auteur Thomas Olde Heuvelt het geschenkboek schrijft voor de Spannende Boeken Weken 2019. Met zijn horrorthriller HEX brak Olde Heuvelt door in meer dan dertig landen. De Spannende Boeken Weken vinden plaats van 1 tot en met 21 juni 2019. 

Bron: Hebban 

Shortlist NKV-Homerusprijs 2019 bekend

Op de shortlist van de NKV-Homerusprijs 2019 staan drie boeken: Leven met de goden (AUP) van Inger Kuin, Het visioen van Constantijn (Omniboek) van Jona Lendering en Vincent Hunink en De klassieke wereld in 52 ontdekkingen (Balans) van Leonard Rutgers. Dat maakte de jury onlangs bekend. Het boek dat het afgelopen jaar het beste een verbinding heeft gemaakt tussen de Klasieke Oudheid en het heden wint de prijs. De winnaar wordt op 13 april bekendgemaakt.

Bron: Boeken over boeken  

Uitgeven