Image

Bron: Pixabay

Overzicht literair nieuws week 5

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Poëzieweek van 31 januari t/m 6 februari

Van donderdag 31 januari tot en met 6 februari vindt de Poëzieweek plaats. Het thema van 2019 is zonder handen, zonder tanden. Donderdag begint de week met de Gedichtendag. Gedurende de rest van de weken volgen er verschillende activiteiten door heel Nederland en Vlaanderen. De activiteiten vinden plaats in boekhandels, bibliotheken en op scholen. Ga naar de website van Poëzieweek om alle activiteiten te bekijken en voor meer informatie. 

Bron: Literatuurplein 

Een speeltje of een leesboek bij een Happy Meal?

Vanaf nu biedt McDonald’s de keuze aan tussen een speeltje of een leesboek als cadeautje bij een Happy Meal. Dit doet de fastfoodketen in de hoop dat kinderen meer gaan lezen. In totaal hebben klanten de keuze tussen twaalf verschillende boekjes. Iedere twee maanden zullen er twee nieuwe exemplaren komen. De boekjes vormen een reeks en gaan over tweelingen die met hun ouders in de tijd van de dinosaurussen terecht komen. Kinderboekenauteur Cressida Cowell schreef de serie. Cowell is bekend van de boekenserie Hoe Tem Je Een Draak.

Bron: Nu.nl 

NS lanceert WhatsApp-thriller

Deze week is de NS met een WhatsApp-thriller begonnen. Via WhatsApp kunnen mensen de thriller volgen. Binnen vijf dagen ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld in totaal 210 WhatsApp-berichten, bestaande uit tekst, foto’s en filmpjes. De thriller heet Ontspoord en is geschreven door scenarioschrijver Melle Runderkamp. Runderkamp is onder andere bekend van de televisieserie Het Schnitzelparadijs. Inmiddels is aanmelden voor de thriller niet meer mogelijk.

Bron: NOS 

CPNB presenteert de 100 meest uitgeleende boeken

In samenwerking met de KB en Stichting Leenrecht presenteert de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de honderd meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken van Nederland in 2018. In de top tien staan voornamelijk delen uit de jeugdseries Het leven van een loseren De waanzinnige boomhut. Het eerste boek op de lijst voor volwassenen is Huidpijnvan Saskia Noort, deze staat op de achtste plek. Hier kun je de hele top 100 bekijken.  

Bron: Literatuurplein 

Uitgeven