Afbeelding

Krantenrek

Pixabay

Overzicht literair nieuws week 47

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

BookSpot stopt met literatuurprijs

BookSpot stopt na 2019 stoppen met de sponsoring van de BookSpot Literatuurprijs. De boekenwebwinkel sponsorde deze prijs sinds 2015, toen ze het stokje van AKO overnam. De Literatuurprijs is een initiatief van Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs, die een contract tot eind 2019 hadden met BookSpot voor de sponsoring van de Literatuurprijs. 

De BookSpot Literatuurprijs werd dit jaar uitgereikt aan onder andere Peter Buwalda met zijn boek Otmars zonen en Wessel te Gussinklo met De Hoogstapelaar.

BookSpot geeft verder geen commentaar over haar besluit. Het is nog niet bekend hoe het verder zal gaan met de BookSpot Literatuurprijs.

Bron: Tzum.info

DWDD-Jurylid Heddema verkoopt boekhandel in Goes

Voormalig jurylid van het DWDD-boekenpanel (2016-2017) Manda Heddema, verkoopt haar eigen boekhandel in Goes. Boekhandel ‘De Koperen Tuin’ krijgt een nieuwe eigenaar: Anthoni Fierloos. 

Heddema heeft de boekhandel verkocht omdat ze een kleinere boekenzaak over wil nemen, zodat ze tot haar zeventigste door kan gaan. Het boekenvak wil ze namelijk nog lang niet opgeven. Het runnen van De Koperen Tuin werd het jurylid en boekenverkoopster echter fysiek te zwaar, waardoor ze nu voor een kleinere zaak heeft gekozen. Heddema zal boekhandel ‘Jacques Baas’ overnemen in Driebergen.

De Koperen Tuin zal haar eigen karakter behouden en samen gerund worden met boekenzaak en stadsgenoot ‘Paard van Troje’.

Bron: Boekennieuws.nl

Chbosky wil hommage-thriller gaan verfilmen

De Amerikaanse auteur en filmmaker Stephen Chbosky heeft een thriller geschreven als hommage aan zijn schrijfheld Stephen King. Het boek heet Imaginary friend en vertelt het verhaal van de zevenjarige Christopher. Zijn moeder wordt mishandeld door haar ex-vriend en besluit met hem naar een stadje in Pennsylvania te verhuizen. Wanneer Christopher een tijdje vermist raakt, gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen in het stadje. En Christopher lijkt ook te veranderen. 

Chbosky is bekend van zijn boek The perks of being a wallflower, wat hij later verfilmde. Hij geeft aan dat hij Imaginary friend eveneens op het witte doek wil uitbrengen.

Over het boek zegt hij thema’s verwerkt te hebben die geïnspireerd zijn door de ‘griezelige’ aspecten van het katholicisme (Chbosky is katholiek opgegroeid) en de Grimm-sprookjes uit zijn jeugd.

Bron: Parool.nl

Foto: Pixabay 

Uitgeven