Afbeelding

kranten

Pixabay

Overzicht literair nieuws week 44

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

Vierde editie woordnacht in Rotterdam

Afgelopen weekend vond in Rotterdam de vierde editie plaats van literair festival ‘Woordnacht’. Dit jaar was het thema ‘stilte.’ In de binnenstad van Rotterdam waren zes festivallocaties waaronder Theater Rotterdam en hoofdgebouw TENT. Op het festival waren meerdere activiteiten in het thema van stilte, waaronder een ‘silent poetry slam’, een debutantenprogramma met schrijver Manon Uphoff en interviews met schrijvers Bianca Boer en Christiaan Jongeneel. 

Bron: LiterairNederland.nl

Nominaties bekend voor de NS-publieksprijs

In de Yung DWDD werden onlangs de nominaties voor de NS-publieksprijs bekend gemaakt. De kanshebbers voor de prijs zijn als volgt:

  • Paulien Cornelisse met Taal voor de leuk
  • Murat Isik met Wees onzichtbaar
  • Ilja Leonard Pfeiffer met Grand Hotel Europa
  • Martine Bijl met Rinkeldekink
  • Peter Buwalda met Otmars zonen
  • Lévi Weemoedt met poëziebundel Pessimisme kun je leren!

Pessimisme kun je leren is de allereerste poëziebundel die genomineerd is voor de NS-publieksprijs. Samengesteld door Weemoedt en de gedichten zijn uitgekozen door Özcan Akyol. 

De genomineerde boeken zijn de bestverkochte boeken van 1 juli 2019 tot 1 juli 2019. 20 november zal tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door het winnende boek bekend gemaakt worden.

Bron: Boekennieuws.nl

Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg overleden

Afgelopen zaterdag is jeugdromanschrijver Rob Ruggenberg op 73-jarige leeftijd overleden. Ruggenberg begon als journalist voor nieuwsplatformen als Trouw en Brabants Dagblad, en debuteerde met Het verraad van de waterdunen, die genomineerd werd voor de Thea Beckmanprijs. Ook heeft Ruggenberg boeken geschreven als Haaieneiland, Piratenzoon en Hirado. 

Dik Zweekhorst, Ruggenbergs redacteur, schrijft op facebook: ‘Rob kon enorm spannend vertellen en gaf je het gevoel dat zijn verhalen echt zo gebeurd moesten zijn. Hij was enorm betrokken bij kinderen en dat merkte je nog wel het sterkst tijdens de vele bezoeken aan scholen.’

Bron: Tzum.info

Foto: Pixabay

 

Uitgeven