Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 40

Overzicht literair nieuws week 40

3 Oktober 2018

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.Literair nieuws week 40Voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke brengt kinderboek uit

Op 12 oktober brengt Kristel Verbeke haar eerste kinderboek Alles kids! uit. Het is het eerste boek dat de voormalig K3-zangeres schreef. Met het boek wil ze belangrijke thema’s, waaronder ruzie, scheiding en ziektes, bespreekbaar maken voor kinderen en hun ouders.

Bron: NU.nl

NS sluit Kinderboekenweek af met NS Kinderboekenruil

Op zondag 14 oktober sluit NS de Kinderboekenweek af met de NS Kinderboekenruil. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen terecht op de stations Utrecht Centraal en Den Haag Centraal om boeken die zij niet meer lezen te ruilen voor een ander boek. Ieder kind mag één boek ruilen.
In een speciale mini-voorleescoupé lezen kinderboekenschrijvers (o.a. Jozua Douglas en Milja Praagman) en conducteurs boeken voor om het feest compleet te maken.

Bron: NS

Hebban Debuutprijs gewonnen door Antoinette Beumer
Filmregisseur Antoinette Beumer, bekend van onder andere Soof en De gelukkige huisvrouw, heeft de Hebban Debuutprijs 2018 gewonnen. Eerder dit jaar debuteerde zij bij uitgeverij Lebowski met de deels autobiografische roman Mijn vader is een vliegtuig, een roman over herinneringen, familiebanden en verwerking van leed. ‘De valkuilen van de geestelijke gezondheidszorg worden op een onthutsende manier geschetst’, staat in het juryrapport. Mijn vader is een vliegtuig is tevens genomineerd voor de Bronzen Uil en Beumer werkt op het moment ook aan het scenario voor de verfilming van het boek.  

Bron: Overamstel uitgevers

In de ban van de ring verkozen tot mooiste boek aller tijden

Op 30 september werd de allereerste Hebban 1000 gelanceerd: de top 1000 mooiste boeken, samengesteld uit de top 25-lijstjes van duizenden Hebban-leden, en geïnspireerd op de Top 2000 van NPO Radio 2. In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien werd verkozen tot het mooiste boek aller tijden. Op plek 4 staat De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch, de oorspronkelijk Nederlandse roman met de hoogste notering. De bedoeling is om van de Hebban 1000 een jaarlijkse traditie te maken.

Bron: Hebban

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Overzicht literair nieuws week 39
- Overzicht literair nieuws week 38
- Overzicht literair nieuws week 37
- Overzicht literair nieuws week 36


MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel.

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!