Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 37

Overzicht literair nieuws week 37

12 September 2018

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws. 

Stine Jensen schrijft essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019

Stine Jensen zal het essay schrijven voor de Maand van de Spiritualiteit 2019. Deze maand vindt plaats van vrijdag 11 januari tot en met zondag 10 februari 2019. Het thema van de Maand van de Spiritualiteit is Met Aandachten de titel van Stine’s essay luidt Eerste liefde. In de boekhandel zal het essay van Stine in deze maand te koop zijn voor € 3,75. Het initiatief van de Maand van de Spiritualiteit komt van KRO-NCRV en dagblad Trouw. Sinds 2013 wordt de maand georganiseerd door de CPNB. In deze maand zullen er verschillende activiteiten over zingeving en spiritualiteit worden georganiseerd.

Bron: Literatuurplein 

Nederlander wint boekwinkel in Wales

In het westen van Wales gaf Paul Morris, een 57-jarige eigenaar van een boekwinkel, klanten de kans om zijn boekwinkel te winnen wanneer zij 20 pond of meer besteedden in de winkel. Deze kans gold voor de klanten die meer dan 20 euro besteedden in de winkel. Morris gaat vervroegd met pensioen. Hij wilde de winkel niet gewoon verkopen met de kans dat een keten de winkel zou overnemen. In plaats daarvan wilde hij zijn winkel graag geven aan iemand die anders niet de kans zou hebben om een eigen zaak te runnen. De Nederlandse science fiction-fan Ceisjan van Heerden trok het winnende lot en won de winkel. Van Heerden wil samen met een vriend de boekwinkel gaan runnen.

Bron: BBC 

Bekendmaking longlist Boekspot Literatuurprijs 2018

Woensdag 5 september 2018 werd de longlist met 25 boektitels bekendgemaakt die in aanraking komen voor de Boekspot Literatuurprijs 2018. Op deze lijst staan onder andere Kindsoldaatvan Oscar den Boogaard, Nobel strevenvan Frits van Oostrom en De heilige Ritavan Tommy Wieringa. Hier kun je de complete lijst bekijken. De Boekspot Literatuurprijs is de opvolger van de AKO- en ECI-Literatuurprijs. De longlist is door de jury opgesteld onder leiding van de voorzitter Jos Geysels. Op 24 september zal de shortlist bekend worden gemaakt en op 8 november zal bekend worden wie de 50.000 euro wint.

Bron: Literatuurplein 

Herziene editie Verzamelde Gedichten van J. Slauerhoff

Onlangs verscheen de nieuwe editie van de Verzamelde Gedichten van J. Slauerhoff. In de herziene versie is de poëzie aangevuld met pakweg honderd gedichten die eerder niet in de bundel waren verschenen. In 1941, vijf jaar Slauerhoffs dood, stelde de letterkundige Kees Lekkerkerk de bundel samen. In de loop der jaren verschenen er steeds meer onbekende gedichten. Slauerhoff was een bekende Nederlandse dichter en romanschrijver van het interbellum.

Bron: Boeken over Boeken 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Overzicht literair nieuws week 36
- Overzicht literair nieuws week 35
- Vierde editie Nacht van de Literatuur op 22 september in Amersfoort


Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!