Afbeelding

Bron Unsplash

Overzicht literair nieuws week 35

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Boekverkoper van het jaar 2019/2020 bekend

In Amsterdam is de Albert Hogeveenbokaal uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het festival De Beste Boeken Live. De winnaar van de bokaal mag zich Boekverkoper van het Jaar 2019/2020 noemen. De vakjury besloot dat Annelies Harzing, van boekhandel De kinderboekentuin in Breda, de prijs kreeg.  Volgens het juryrapport heeft Harzing ‘in twee jaar tijd een grote klantenkring opgebouwd voor haar prachtige boekhandel’. Daarbij zoekt Harzing ‘constant naar nieuwe manieren om mensen aan haar winkel te verbinden’.

Bron: tzum.info

Ted van Lieshout wint Boekensleutel voor Ze gaan er met je neus vandoor

Tijdens de opname van De Grote Vriendelijke Podcast op het festival Uitmarkt is bekendgemaakt dat Ted van Lieshout de Boekensleutel ontvangt. De Boekensleutel is een prijs die bedoeld is voor een vernieuwend kinderboek. De prijs werd uitgereikt door de Griffel- en Penseeljury. Van Lieshout ontvangt de prijs voor Ze gaan er met je neus vandoor. Tijdens het Kinderboekenbal op 1 oktober wordt de prijs officieel uitgereikt aan Van Lieshout.

Bron: tzum.info

Schrijfster Laura Maaskant overleden

De Nederlandse auteur Laura Maaskant is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze werd 25 jaar. Maaskant schreef het boek LEEF! waarin ze vertelt hoe zij omging met de ziekte kanker, waar ze vanaf haar vijftiende aan leed. De behandeling hiervoor leek aan te slaan, maar de ziekte keerde terug. Haar boek werd in 2014 gepubliceerd. In 2016 werd van het boek een toneelvoorstelling gemaakt.

Bron: boekennieuws.nl

Boek van Stephen King The Girl Who Loved Tom Gordon wordt verfilmd

Het boek The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King wordt verder verfilmd. De regisseur George A. Romero, die onder andere ook Dawn of the Dead regisseerde werkte al meer dan tien jaar aan een verfilming van het boek, voordat hij in 2017 overleed. Wie de film nu regisseert is niet bekend. The Girl Who Loved Tom Gordon gaat over een meisje dat verdwaalt terwijl zij in het oosten van de Verenigde Staten de Appalachian Trail loopt.

Bron: nu.nl

Humberto Tan schrijft kinderboek

Humberto Tan heeft een kinderboek uitgebracht. Het verhaal met de titel Pirouette in Paramaribo gaat over een Surinaams meisje dat ballerina wil worden. De Nieuwe Kerk in Amsterdam verzocht Tan het boek te schrijven. De aanleiding voor het verzoek is een tentoonstelling over Suriname in deze kerk.Tan heeft al meer boeken geschreven en gepubliceerd. Wel is dit zijn eerste kinderboek. Het boek is vanaf 3 oktober verkrijgbaar en de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk opent op 5 oktober.

Bron: nu.nl

Beeld Unsplash