Afbeelding

Bron Unsplash

Overzicht literair nieuws week 31

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Boekverfilming Buiten is het feest met Georgina Verbaan en Abbey Hoes

De roman Maar buiten is het feest uit 2012 wordt verfilmd, en wel onder de titel Buiten is het feest. Het scenario van de film zal een vrije bewerking zijn van het boek. Jelle Nesna zal de film regisseren met Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits in de hoofdrollen. De roman gaat over een zangeres. Na de onverwachte dood van haar zus, neemt ze noodgedwongen haar nicht in huis. Ze probeert haar nicht te beschermen tegen haar biologische vader, die het voogdijschap over haar eist. Hiertoe voelt ze zich gedwongen over haar familiegeschiedenis te vertellen. Buiten is het feest komt naar verwachting in de bioscoop in 2020.

Bron: NU.nl

Literatuurmuseum opent digitale vleugel met schrijversportretten

Afgelopen zaterdag heeft het Literatuurmuseum een serie schrijversportretten toegevoegd aan haar website. De Nationale Schrijversgalerij is voor iedereen toegankelijk, en bevat meer afbeeldingen van schilderijen die in het fysieke Literatuurmuseum aanwezig zijn. Wanneer je één van de meer dan 130 portretten aanklikt, lees je over enkele publicaties van die schrijver, en wat het verhaal is achter het portret. Ook kom je opvallende anekdotes tegen.

Bron: Boekennieuws.nl & Literatuurmuseum

Shortlist Booker Prize bekend

Dertien auteurs maken nog kans om dit jaar de Booker Prize te winnen. De Booker Prize is een van de belangrijkste literaire prijzen voor boeken waarvan het origineel in het Engels is geschreven. Op de longlist staan onder andere twee boeken die nog niet gepubliceerd zijn: Quichotte van Salman Rushdie en The Testaments van Margaret Atwood. Twee werken van minder bekende schrijvers die ook op de lijst staan zijn Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo en The Man Who Saw Everything van Deborah Levy. Op 14 oktober wordt bekendgemaakt wie de prijs wint.

Bron: Tzum.info & The Guardian

Beeld Unsplash

Uitgeven