Afbeelding

Overzicht literair nieuws week 27

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Hanna Bervoets tweede Zomergast dit seizoen

De televisieomroep VPRO heeft bekendgemaakt dat Janine Abbring op 4 augustus in gesprek gaat met schrijfster Hanna Bervoets. De laatste roman van Bervoets is Welkom in het rijk der zieken. De film-en televisiefragmenten die Bervoets voor de avond uitkiest gaan volgens haar over ‘de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven’. In die kracht van verhalen zit volgens haar ook een ‘vernietigende potentie’.

Bron: Tzum.info

Televisieprogramma VPRO Boeken stopt

Maandag heeft de VPRO laten weten dat het televisieprogramma Boeken aan het einde van dit jaar stopt. In dit programma worden schrijvers uit binnenland en buitenland geïnterviewd over hun nieuw verschenen boeken. De zendtijd zal worden opgevuld met een nieuw televisieprogramma van de VPRO met muziek, films, boeken en andere kunstvormen. Dit programma zal gepresenteerd worden door Nadia Moussaid.

Bron: Tzum.info

Winnaars Publieksprijs Nederlandse Kinderjury bekend

Vorige week is de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Kinderen van zes tot en met negen jaar stemden het meest op De gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer als beste boek. Dit boek werd geïllustreerd door Rick de Haas. Kinderen van tien tot en met twaalf jaar kozen Dummie de Mummie en de schat van Sohorro als beste boek. Dit boek werd geïllustreerd door Elly de Hees. De twee jury’s van de publieksprijs bestaan uit duizenden kinderen die een stem uitbrachten op hun favoriete boek van het afgelopen jaar.

Bron: NU.nl

Amerikaanse activist gearresteerd na voordragen gedicht

Een student in Californië in de Verenigde Staten is gearresteerd nadat hij een gedicht voorlas waarin kritiek wordt gegeven op het immigratiebeleid daar. De man, die zelf drie jaar oud was toen hij naar de Verenigde Staten immigreerde, had het gedicht genaamd Dear America zelf geschreven. Hij wordt gesteund door de Amerikaanse Civil Liberties Union.

Bron: theguardian.com

Beeld Pixabay

Uitgeven