Afbeelding

unsplash

Overzicht literair nieuws week 26

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

Negentienjarige Anne Giesen wint schrijfwedstrijd Write Now! 2018

Voor de schrijfwedstrijd stuurde bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun eigen geschreven tekst in. Uiteindelijk kregen vijftien finalisten drie weken de tijd om voor de finale een nieuwe tekst te schrijven. Giesen won uiteindelijk met haar tekst Regendagen.

De eerste prijs die Giesen binnensleept bestaat uit een Macbook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt.

Bron: De Morgen

Nieuwe app verzamelt boekrecensies

In de nieuwe gratis boekenapp Catch-Up worden de recensies van verschillende boeken verzameld. De aanleiding van deze app is dat in zoekmachines naar specifieke boekrecensies zoeken bijna onmogelijk is. Catch-Up is nu op zoek naar lezers die graag hun ervaringen met de app delen, zodat de ontwikkelaars de app verder kunnen ontwikkelen.

Bron: inct

Schooltje in Himalaya ontvangt pakket boeken van J.K. Rowling

De reden dat Rowling een pakket naar het bergengebied stuurde, was een essay van leerlinge Kulsum Bano. Ze leert Engels, en schreef in het essay hoe geïnspireerd ze was door het werk van Rowling. De schooldirecteur was onder de indruk van het essay, en plaatste het op Twitter. Rowling vond deze tweet, en besloot naast boeken ook een handgeschreven briefje en Potter-parafernalia op te sturen.

Bron: Algemeen Dagblad

Boek over Belgische koning Boudewijn in de maak

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de Belgische koning Boudewijn stierf. Daarom besluiten historicus Emmanuel Gerard en Belgische hoogleraar Mark Van den Wijngeart een boek te schrijven over het leven van het voormalig Belgisch staatshoofd.

Het boek zal Boudewijn. Koning met een missie gaan heten. Niet alleen zal de invloed van de Belgische koning in het naoorlogse België aan bod komen, ook zijn privéleven wordt onder de loep genomen. Koning Boudewijn overleed op 31 juli 1993 aan een hartstilstand.

Bron: Telegraaf