Afbeelding

unsplash

Overzicht literair nieuws week 23

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

 

Politieke thriller van Bill Clinton vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

Oud-president Bill Clinton heeft een boek geschreven. De politieke thriller The president is missing (de Nederlandse versie: President vermist) is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Clinton is, naar eigen zeggen, zeker thuis in het thrillergenre. Hij beweert duizenden thrillers en politieke romans gelezen te hebben. Combineer deze affiniteit tot het genre met de ervaringen die Clinton in de Oval Office maakte, en je hebt de basis voor een aangrijpende fictieve politieke thriller. Toch heeft Clinton het boek niet helemaal in zijn eentje geschreven. Hij werd ondersteund door bestsellerauteur James Patterson (schrijver van de Alex Cross-boeken), die tevens de bestverdienende thrillerschrijver ter wereld is. Het verhaal zal waarschijnlijk uiteindelijk ook de televisie bereiken, aangezien de tv-rechten al zijn verkocht.
Bron: NOS

Nieuwe roman van Hendrik Groen in de winkels

Goed nieuws voor alle fans van Hendrik Groen! Vanaf 5 juni ligt er weer een nieuw boek van hem in de schappen. Dit keer geen dagboek, maar een roman: Leven en laten leven. Het boek bevat wederom de humor en scherpe observaties waar de bestsellerauteur om bekendstaat. Deze roman komt niet zomaar uit de lucht vallen, het werd namelijk al in het laatste dagboek van Groen aangekondigd.
Bron: Maxvandaag

De Spannende Boeken Weken gaan van start

Op 6 juni beginnen de Spannende Boeken Weken. Deze periode eindigt op 24 juni. De thriller staat hierin centraal. Om dit te vieren krijg je bij het besteden van €12,50 in een boekhandel krijg je het geschenkboek van Boris O. Dittrich cadeau, Barst. Het beste Nederlandstalige spannende boek wint de Avond van het Spannende boek de BookSpot Gouden Strop. Hier wordt tegelijk het beste debuut bekendgemaakt. Dit debuutboek krijgt de BookSpot Schaduwprijs.
Bron: Libris

Het laatste Beertje Paddington-boek verschijnt in de winkels

Binnenkort zullen we afscheid moeten nemen van één van de meest iconische Britse kinderfiguren. De man achter het beertje in de gele kaplaarzen, Michael Bond, schreef het boek Paddington at St Paul’s nog vlak voor zijn dood vorig jaar. Het nieuwste boek over Paddington komt precies zestig jaar na zijn debuutboek uit (A bear called Paddington). In deze zestig jaar zijn er meer dan 35 miljoen boeken over het beertje verkocht.
Bron: Nu.nl