Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 23

Overzicht literair nieuws week 23

6 Juni 2018

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

 

Politieke thriller van Bill Clinton vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

Oud-president Bill Clinton heeft een boek geschreven. De politieke thriller The president is missing (de Nederlandse versie: President vermist) is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Clinton is, naar eigen zeggen, zeker thuis in het thrillergenre. Hij beweert duizenden thrillers en politieke romans gelezen te hebben. Combineer deze affiniteit tot het genre met de ervaringen die Clinton in de Oval Office maakte, en je hebt de basis voor een aangrijpende fictieve politieke thriller. Toch heeft Clinton het boek niet helemaal in zijn eentje geschreven. Hij werd ondersteund door bestsellerauteur James Patterson (schrijver van de Alex Cross-boeken), die tevens de bestverdienende thrillerschrijver ter wereld is. Het verhaal zal waarschijnlijk uiteindelijk ook de televisie bereiken, aangezien de tv-rechten al zijn verkocht.
Bron: NOS

 

Nieuwe roman van Hendrik Groen in de winkels

Goed nieuws voor alle fans van Hendrik Groen! Vanaf 5 juni ligt er weer een nieuw boek van hem in de schappen. Dit keer geen dagboek, maar een roman: Leven en laten leven. Het boek bevat wederom de humor en scherpe observaties waar de bestsellerauteur om bekendstaat. Deze roman komt niet zomaar uit de lucht vallen, het werd namelijk al in het laatste dagboek van Groen aangekondigd.
Bron: Maxvandaag

 

De Spannende Boeken Weken gaan van start

Op 6 juni beginnen de Spannende Boeken Weken. Deze periode eindigt op 24 juni. De thriller staat hierin centraal. Om dit te vieren krijg je bij het besteden van €12,50 in een boekhandel krijg je het geschenkboek van Boris O. Dittrich cadeau, Barst. Het beste Nederlandstalige spannende boek wint de Avond van het Spannende boek de BookSpot Gouden Strop. Hier wordt tegelijk het beste debuut bekendgemaakt. Dit debuutboek krijgt de BookSpot Schaduwprijs.
Bron: Libris

 

Het laatste Beertje Paddington-boek verschijnt in de winkels

Binnenkort zullen we afscheid moeten nemen van één van de meest iconische Britse kinderfiguren. De man achter het beertje in de gele kaplaarzen, Michael Bond, schreef het boek Paddington at St Paul’s nog vlak voor zijn dood vorig jaar. Het nieuwste boek over Paddington komt precies zestig jaar na zijn debuutboek uit (A bear called Paddington). In deze zestig jaar zijn er meer dan 35 miljoen boeken over het beertje verkocht.
Bron: Nu.nl

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Overzicht literair nieuws week 22
- Overzicht literair nieuws week 21
- Overzicht literair nieuws week 20
- Overzicht literair nieuws week 19


  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!